ZBOGOM, KOLEGA Umro je omiljeni riječki radijski novinar Korado Vujnović

Hrvatski radio – Radio Rijeka izvijestila je večeras o smrti svog djelatnika, sportskog novinara i urednika Korada Vujnovića

Poznati riječki sportski novinar i sportski komentator Korado Vujnović umro je u Rijeci u utorak navečer u 48. godini života nakon kratke i teške bolesti

Korado Vujnović je rođen u Rijeci 2. siječnja 1970. godine, a na Radio Rijeci se zaposlio 1990. godine u Odjelu tehnike. Prije petnaestak godina je počeo surađivati kao novinar sportskog programa Radio Rijeke, Hrvatskog radija i Hrvatske televizije te kao komentator sportskih prijenosa, prije svega utakmica HNK Rijeke.

Diplomirao je uz rad na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, na temu nogometnih transfera.

Bio je oženjen i otac dviju kćeri.

U znak pijeteta prema omiljenom kolegi prenosimo IN MEMORIAM tekst objavljen na mrežnim stranicama HR Radio Rijeke.

In memoriam: Korado Vujnović (1970. – 2018.)

S velikom tugom javljamo da nas je nakon kratke i teške bolesti, u 48. godini života, zauvijek napustio naš dragi kolega i prijatelj, vrsni sportski novinar Korado Vujnović, čiji je glas više od desetljeća bio zaštitni znak izuzetno omiljenih i rado slušanih radijskih prijenosa utakmica HNK Rijeke.

Dragi Korado, dragi prijatelju,

još uvijek ne mogu vjerovati da se moramo pozdraviti s tobom.

Hvala ti što si znao biti pravi prijatelj, hvala ti što si znao biti sjajan kolega. I sada u ovim trenucima, a vjerujem da će tako uvijek biti, kada se spomene tvoje ime, pred oči mi dolazi tvoj široki osmijeh, spremnost na šalu, ali istovremeno i ozbiljan izraz lica kada je posao bio u pitanju.

Korado Vujnović rođen je u Rijeci 2. siječnja 1970. godine, a na Radio Rijeci se zaposlio 1990. godine u Odjelu tehnike, da bi prije petnaestak godina počeo surađivati kao novinar sportskog programa Radio Rijeke, Hrvatskoga radija i Hrvatske televizije. Diplomirao je uz rad na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, na temu nogometnih transfera. Bio je oženjen i otac dviju kćeri.
Korado – jedno ime, jedna riječ iza koje se skriva toliko toga. Sjajan novinar, profesionalac u svakom trenutku, voljeni otac i suprug, vjeran prijatelj kakav se nađe, ako imate sreće, tek par puta u životu. Prijatelj koji je spreman saslušati, pomoći, savjetovati i čvrsto braniti svoj stav.

Zato smo te i voljeli, dragi naš Korado.

Dragi prijatelju, koliko smo puta razgovarali o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, tvojoj omiljenoj temi. Je li bilo bolje Svjetsko prvenstvo 1982. ili 1990., kakva nam je Rijeka u novoj sezoni, kakvi su planovi vodstva kluba, kako da to dalje pratimo u programu Radio Rijeke, što nam donosi budućnost. U kojoj, sad nam to ovaj okrutni trenutak kaže, tebe neće biti među nama. Jer netko gore je imao drugačije planove.

Dragi Korado, dragi prijatelju, još uvijek mi se sve ovo čini kao ružan san, iako sam svjestan da sam budan i da ćemo dalje morati bez tebe. Nemam pojma kako, ali moramo dalje, iako ništa više neće biti isto kao dok si ti bio među nama. Dok smo imali privilegiju moći pitati: A što kaže Korado? Hvala ti na svemu što si nam dao, znaj da ćemo te uvijek nositi u svojim sjećanjima, pričama, mislima i srcu. Bio si jedan i jedini, jedinstveni, neponovljiv i nenadoknadiv. Počivao u miru!

Tužni pozdrav u ime svih nas koji smo te voljeli i koji ćemo te uvijek pamtiti“, piše na mrežnim stranicama HR Radio Rijeke Alen Čemeljić.

Redakcija web portala Riječanin izražava duboku sućut Koradovoj obitelji, njegovim kolegama s Radio Rijeke, Koradovim suradnicima iz HNK Rijeke, brojnim Koradovim prijateljima i navijačima Rijeke koji će zauvijek pamtiti njegovo jedinstveno izvještavanje s utakmica.

Počivao u miru, kolega.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari