PUNE RUKE POSLA

Žena šetala šumom pala i ozlijedila nogu, na svu sreću HGSS-ovci su brzo reagirali

U proteklih mjesec dana su riječki HGSS-ovci imali pune ruke posla

Akcija Osorčica, Lošinj – 14.09.2023

Poziv u pomoć zaprimaju od strane Hitne medicinske službe, preko Županijskog centra 112 oko 11:30. Saznaju da se radi o unesrećenoj stranoj državljanki koja je vozeći bicikl u blizini planinarskog doma na Osorčici pala te ozlijedila ruku.

Odmah po pozivu iz Interventne baze Lošinj izlaze 2 člana HGSS stanice Rijeka s jednim interventnim vozilom. Dolaskom do unesrećene izvršena je imobilizacija te transport unesrećene terenskim vozilom do Osora gdje je unesrećena predana vozilima Hitne medicinske pomoći oko 12:45.

Akcija je završila povratkom članova u interventnu bazu Lošinj te raspremanjem vozila i opreme oko 13:30.

Potraga Porat, Malinska – 25.09.2023.

Poziv u pomoć zaprimaju preko Županijskog centra 112 oko 21:30. Saznaju da se radi o stranom državljaninu kojeg je prilikom šetnje obalnim putem na relaciji Uvala Sv. Martin – selo Porat zatekao mrak. Isti nije imao odgovarajuću rasvjetu. Zbog nesnalaženja unesrećenog u radu s pametnim telefonom, točnu lokaciju nije bilo moguće ustanoviti putem istog.

Odmah po pozivu na teren kreće 11 članova te jedan potražni pas s 4 interventna vozila.

Dolaskom na lokaciju članovi su podijeljeni u potražne timove od kojih je jedan krenuo obalnim putem prema zapadu. Isti je dozivajući ubrzo locirao unesrećenog koji se nalazio u šumskom predjelu.

Unesrećeni je otpraćen do mjesta boravišta oko 00:10.

Akcija je završila povratkom članova u interventnu bazu Vežica te raspremanjem vozila i opreme oko 01:10.

Potraga Lisac, Klana – 29.09.2023

Poziv u pomoć zaprimaju preko Županijskog centra 112 oko 12:35. Saznaju da se radi o muškoj osobi koja je dva sata prije poziva berući gljive u blizini Lisca naišla na skupinu migranata, prilikom čega se preplašila te u želji da se udalji od istih dezorijentirala. Isti u trenutku poziva tvrdi da se nalazi na bijeloj cesti što znatno sužava područje potrage. Daljnjim lociranjem unesrećenog uz pomoć sustava centra 112 i opisima unesrećenog ustanovljeno je da se isti vjerojatno kreće i na području Republike Slovenije, o čemu su obaviještene slovenske nadležne službe. Pritom na teren izlazi i vozilo slovenske policijske službe.

Odmah po pozivu na teren izlaze 4 člana HGSS stanice Rijeka s 2 interventna vozila, dok jedan član zbog lošeg telefonskog signala na području potrage ostaje uz računalo te nastavlja lociranje i komunikaciju s unesrećenim.
Dolaskom na teren dvočlani tim ubrzo locira unesrećenog, koji je zatim otpraćen do osobnog automobila u Lisac oko 15:00.

Akcija je završila povratkom članova u interventnu bazu Vežica te raspremanjem vozila i opreme oko 16:00.

Akcija Kosi – 03.10.2023

Poziv u pomoć zaprimaju preko Županijskog centra 112 oko 15:40. Saznaju da se radi o ženskoj osobi koja je šećući šumom u blizini naselja Kosi ozlijedila nogu.

Po prikupljanju dodatnih informacija i preciznog lociranja, na teren izlazi 9 članova HGSS stanice Rijeka s 1 interventnim vozilom.

Po dolasku na lokaciju izvršena je imobilizacija noge, nakon čega je uslijedio transport unesrećene osobe nosiljkom UT2000, a zatim i interventnim vozilom do KBC-a Rijeka, lokalitet Sušak oko 17:30.

Akcija je završila povratkom članova u interventnu bazu Vežica te raspremanjem vozila i opreme oko 17:50.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari