UGOVOR POTPISAN

Primorsko-goranska županija i u ovoj akademskoj godini studentima omogućila besplatan prijevoz vlakom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Župan Zlatko Komadina i predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić potpisali su ugovor kojim Primorsko-goranska županija subvencionira troškove javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s područja županije u akademskoj godini 2023./2024., za što je u proračunu Županije osigurano 25 tisuća eura.

Nastavak je to suradnje započete 2020. godine kada je prvi put primorsko-goranskim studentima omogućen besplatan prijevoz željeznicom od mjesta prebivališta do mjesta školovanja.

„Danas po četvrti put potpisujemo ovaj ugovor i omogućavamo mobilnost naših studenata. To je samo jedan u nizu primjera dobre suradnje s HŽ Putničkim prijevozom, razgovara se i o budućoj gradskoj željeznici, ali i novim vlakovima koji bi prometovali našom županijom“, rekao je župan izrazivši vjeru da će studenti biti zadovoljni ovom mjerom.

„U uvjetima kada se značajno ulaže u željezničku infrastrukturu, izuzetno je bitno poticati mobilnost i putovanja vlakom. Ovakve potpore su nam bitne da zadržimo broj putnika, mobilnost stanovništva i kod najmlađih putnika stvaramo naviku putovanja, ali i revitaliziramo željeznicu“, rekao je Ukić istaknuvši da se suradnja sa Županijom temelji na odluci Vlade RH o povoljnijem prijevozu studenata podsjetivši da pravo na besplatan želježnički prijevoz ostvaruju i svi učenici osnovnih i srednjih škola.

Resorna pročelnica Izabela Linčić Mužić dodala je da ova mjera doprinosi dostupnosti obrazovnog procesa mladih, ali i zaštiti okoliša.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i Snježana Malinović, direktorica prodaje i marketinga HŽ PP te Željko Tulić, šef riječke podružnice HŽ PP.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari