ČLANICU ATLETSKOG KLUBA AK KVARNER

Galerija | Zlatna mlada atletičarka Veronika Šokota primljena u Gradu Rijeci; Filipović: ‘AK Kvarner i dalje može računati na potporu’

Predstavnici Grada Rijeke održali su prijem za atletičarku Atletskog kluba „Kvarner“ Rijeka Veroniku Šokota koja je na Europskom zimskom bacačkom kupu u Portugalu, u uzrasnoj kategoriji U23, osvojila zlatno odličje.

Prijemu su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, direktorica Atletskog kluba „Kvarner“ Rijeka Iva Florjančič i tajnica Atletskog kluba „Kvarner“ Sanja Varaklić.

Gradonačelnik Filipović čestitao je Veroniki na sjajnom rezultatu, izrazivši ponos što upravo članica riječkog kluba postigla ovako značajan sportski uspjeh.

Filikpović: ‘Atletski klub Kvarner i dalje može računati na potporu Grada Rijeke’

„Ova osvojena medalja je još jedan dokaz toga da atletika kao bazični sport u Rijeci itekako ima značajno mjesto ne samo po broju sportaša, već i po ostvarenim zapaženim rezultatima. Naime, atletičarka Sara Kolak je upravo na ovom natjecanju osvojila zlatnu medalju“, kazao je gradonačelnik Filipović zaželjevši još mnogo uspjeha na europskim i svjetskim prvenstvima kako Veroniki, tako i ostalim članovima kluba.

Naglasio je kako Atletski klub Kvarner i dalje može računati na potporu Grada Rijeke, podsjećajući kako članovi kluba imaju mogućnost treninga u Atletskoj dvorani Kantrida te na stadionu Kantrida. Izrazio je uvjerenje kako će se uskoro uspjeti sanirati šteta na stadionu Kantrida nastala u velikom nevremenu te da će atletičari opet imati sve uvjete za treniranje. Na taj način, dodao je, ostvaruje se zajednički cilj kluba, Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza – promocija sporta, posebice među djecom i mladima.

Pogledajte video prilog Kanala RI:

Čestitavši u ime Riječkog sportskog saveza, Bradić je istaknuo važnost djelovanja Atletskog kluba Kvarner.

„U Atletskom klubu Rijeka sportaši se podučavaju elementarnim vrijednostima sporta, ujedno se razvijajući na zdrav način, a klub provodi niz kvalitetnih programa u koji su uključene i starije generacije. Kruna njihovog rada su rezultati, koji su niz godina konstantni i jako mi drago da je Veronika može biti uzor mlađim generacijama i dokaz da se svojim trudom i radom te podrškom kluba, Saveza i Grada može ostvariti zapaženi rezultat“, kazao je Slaviša Bradić.

Talentirana Veronika Šokota

Veronika Šokota rođena je 2004. godine u Rijeci, a svoje prve sportske korake započela je u predškolskoj dobi upravo u Atletskom klubu „Kvarner“ Rijeka u kojem je trenirala sve do svoje 11. godine i preseljenja u Zadar. Prošle godine Veronika se kao studentica PAR-a vratila u Rijeku i u prosincu 2022. ponovo postala članica AK „Kvarner“.

Već na prvom ovogodišnjem natjecanju postala je juniorska državna prvakinja u bacanju koplja (55,97m) čime je ispunila normu za Europsko juniorsko prvenstvo. Potom je na Europskom zimskom bacačkom kupu u Portugalu, sredinom ožujka ove godine, u kategoriji U23 osvojila je i prvu zlatnu medalju na europskom prvenstvu.

„Hvala na čestitkama, kao i na svemu što mi je Grad Rijeka pružio da bi ostavila ovakav uspjeh. Drago mi je da sam se vratila u Rijeku, u grad u kojem sam rođena – jednostavno uživam u Rijeci. Sad sam na fakultetu i treniram – uvjeti su stvarno divni, od stadiona do Atletske dvorane. Nadam se da ću biti poticaj mladima da se krenu baviti sportom ili se nastave baviti sportom koji su odabrali“, kazala je Veronika koja je i poticaj zasigurno dobila iz svoje obitelji: njezin otac je poznati riječki sportaš Slobodan Šokota.

Direktorica Atletskog kluba „Kvarner“ Florjančič istaknula je kako je klub ponosan na njezin uspjeh, posebice što je Veronika ponikla u AK Kvarner, započevši trenirati u atletskoj igraonici, gdje je već tada prepoznata kao veliki talent.

„Iz obiteljskih razloga se nažalost morala odseliti iz Rijeke, ali srce ju je vratilo natrag u svoj atletski dom i grad u kojem je rođena. Drago nam je da imamo tri najbolje kopljašice ne samo na hrvatskoj, već i svjetskoj razini – Veroniku Šokota, Saru Kolak i Lauru Štefanec, koja je prošle godine bila pobjednica na Olimpijskim igrama gluhih. Trudimo se osigurati što bolje uvjete sportašima, a iznimno nam je drago što je Grad Rijeka pomogao da se Veronika vrati kući. Dali ste nam veliku podršku i vjerujem da se ovim uspjehom Veronika odužila i gradu“, kazala je Florjančič.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari