ZRAČNA LUKA RIJEKA: Od iduće sezone TUI, Volotea i Lufthansa vode putnike do London Gatwicka, Manchestera i Marseillea

Zračna luka Rijeka u 2018. godini oborila je sve povijesne rekorde u broju putnika

Ostvareno je već preko 180.000 putnika, cargo promet od 4.000t tereta, te preko 5.000 operacija. Upavo u proteklom listopadu prvi put u povijesti premašen je broj od 1.000 operacija u jednom mjesecu.

Takav promet prate i financijski rezultati pa će Zračna luka ovu godinu zaključiti s preko 27 milijuna kuna prihoda, istakli su na konferenciji za medije zamjenik župana Marko Boras Mandić i direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić. Ujedno su najavili uvođenje novih linija s krčkog aerodroma.

Za iduću sezonu već su sada potvrđena tri nova avioprijevoznika: TUI, Volotea i Lufthansa, koji će letjeti na 3 nove destinacije: London Gatwick, Manchester i Marseille.

TUI grupa predstavlja najznačajniju svjetsku turističku grupaciju, koja posjeduje šest aviokompanija i devet touroperatora koje lete u preko 150 svjetskih destinacija. Rijeku će povezivati sa Londonom i Manchesterom zrakoplovima B737-800 kapaciteta 189 sjedala u razdoblju od 23.5.2019. do 17.10.2019. svakog četvrtka.

Volotea je jedan od najznačajnijih niskobudžetnih aviokompanija koja će Rijeku u 2019. redovitom linijom povezivati sa francuskim Marseillem u razdoblju od 5.6.2019. do 28.8.2019. svake srijede.

Navedena linija je od iznimnog značaja za našu regiju budući predstavlja svojevrsni presedan za Zračnu luku Rijeka kao prva redovita linija za Francusku u novijoj povijesti, nakon ovogodišnje uvedene charter linije za Pariz.

Osim navedene dvije aviokompanije svakako je od velikog značaja i potvrda dolaska renomirane Lufthanse na Zračnu luku Rijeka u ljetnoj sezoni 2019. budući navedena aviokompanija predstavlja najvećeg i najznačajnijeg europskog avioprijevoznika sa preko 200 svjetskih destinacija i jednom od najvećih flota na svijetu.

Lufthansa će letjeti na redovitoj liniji za Munhen, svake subote u razdoblju od 25.5.2019. do kraja listopada 2019.g.

Uz navedene nove aviokompanije, potvrđen je i ostanak ovogodišnjih novih avioprijevoznika: Condora za Frankfurt i Transavije za Eindhoven koji je značajno povećao broj letova za čak 300% u odnosu na ovu godinu te počinje s letovima već u travnju 2019.

Osim ljetnih linija Zračna luka Rijeka može se pohvaliti i dvjema redovitim međunarodnim zimskim linijama: za Munchen s Croatiom Arilines i za Dusseldorf s kompanijom Eurowings te domaćom linijom za Osijek, Split i Dubrovnik kompanijom Trade Air.

Valja naglasiti da se za Munchen može letjeti svaki četvrtak i nedjelju sa cijenom povratne karte od svega 95€, a iz Munchena se pruža mogućnost direkntog daljnjeg transfera za gotvo sve svjetske destinacije.

Za Dusseldorf se također može letjeti svaki četvrtak i nedjelju već od 19,99€ u jednom smjeru, odakle se također pruža mogućnost daljnjeg transfera za Barcelonu, Moskvu, Tokio, Dubai, Pariz, Kanarske otoke, Tenerife, Copenhagen, Istanbul, Zurich, Antaliju, Faro i brojne druge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari