NOVI ZAKON

Župan Komadina na edukaciji novih obveznika Zakona o sprječavanju sukoba interesa

Župan Zlatko Komadina sudjelovao je na edukaciji obveznika s područja Primorsko-goranske županije u pitanjima sukoba interesa i podnošenja imovinskih kartica koja se održala u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

“Novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa ima puno dvojbi i zato je edukacija novih obveznika na koje je proširen Zakon dobra. Oni su obveznici, ali nisu dužnosnici. Primjerice, načelnik općine može biti vijećnik u županijskoj skupštini, dok ravnatelj ustanove ne može. To je pomiješano sa situacijama u kojima gradonačelnici mogu biti i saborski zastupnici. Gospođa Novaković i njeni suradnici će danas velikom broju osoba koje su novim zakonom ušle u sustav sprječavanja sukoba interesa i pojasniti”, izjavio je župan Komadina.

VIDEO DANA:

Radionicu o izmjenama koje je donio novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa je predvodila predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković sa suradnicima, a predviđena je za nove obveznike koji su tim zakonom obuhvaćeni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari