KONSTRUIRAN NOVI SAZIV

Župan Komadina na konstituirajućoj sjednici Otočnog vijeća

Župan Zlatko Komadina sudjelovao je na 20. sjednici Otočnog vijeća u prostorijama Velike gradske vijećnice Grada Krka na kojoj je konstituiran novi saziv.

Župan se zahvalio ministrici na dolasku i odluci da se upravo prva sjednica Otočnog vijeća održi u Primorsko-goranskoj županiji. Izrazio je zadovoljstvo što se o razvoju otoka raspravlja na otoku Krku jer je Krk uspješan primjer u Hrvatskoj s obzirom na sve ono što je učinio vezano uz turizam, ne samo uz krevete i prehranu, već ulaganja u infrastrukturu, prometnice, gospodarenje otpadnom, atrakcije, događaje i doživljaje, naveo je župan. Međutim, istaknuo je kako je Krk došao do svog održivog maksimuma s ovom razinom prometne i komunalne infrastrukture.

“Krk se tijekom turističke sezone poveća primjerice oko pet puta, s dvadeset na sto tisuća stanovnika i gostiju, sa svim pratećim problemima koje to nosi. Naravno da samim time imamo potrebe za financiranjem mnogih projekata naših gradova i općina. Očekujemo jednoga dana i novi most, novu četverotračnu prometnicu kako bi mogli povećati prihvatne kapacitete. Do tada radimo na povećanju prihoda na način da jačamo našu ponudu i da se što bolje popuni predsezona i posezona, a što nam je i donijelo rekordnu godinu. Vjerujem da 2019. u cijeloj Hrvatskoj možemo poslati u povijest, tako da je 2022. nova referentna turistička godina”, rekao je župan.

Istaknuo je i zanimljivosti Primorsko-goranske županije, među kojima, da se u PGŽ-u nalaze dva najveća otoka u Jadranu – Krk i Cres, najveći naseljeni grad na otocima u RH je Mali Lošinj te fenomen slatkovodnog jezera na Cresu, pa u šaljivom tonu zaključio da kao najveća i po mnogo čemu specifična županija, PGŽ zaslužuje i najviše državnih sredstava.

Tijekom sjednice usvojen je i Poslovnik o radu te održana prezentacija pregleda rada Uprave za otoke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Otočno vijeće je tijelo koje ima zadaću davanja mišljenja i prijedloga u postupku donošenja Državnih programa razvitka otoka te daje mišljenje na prijedlog Otočnog godišnjeg programa. Otočno vijeće je savjetodavno tijelo ministrice MRRFEU.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari