TRADICIONALNI PRIJEM

Galerija | Povodom Svjetskog dana učitelja održan prijem za umirovljene riječke učitelje i odgajatelje

Tradicionalni prijem za umirovljene djelatnike riječkih odgojno-obrazovnih ustanova upriličen je povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava 5. listopada.

S umirovljenim učiteljima i odgajateljima susreli su se riječki gradonačelnik  Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj koji su im uz prigodne riječi zahvale uručili i prigodne poklone.

„Tijekom svog radnog vijeka prenijeli ste novim generacijama toliko puno znanja kao i svog životnog iskustva i vjerujem kako ste ponosni kada danas vidite svoje učenike, koji su postali odrasli ljudi i u čijem ste odgoju i sami sudjelovali. Ljude koji i sami danas doprinose boljitku ovoga grada jednako kao što ste i vi to kroz svoj posao radili“, čestitao je okupljenima gradonačelnik Filipović.

Dodao je kako su odgoj i obrazovanje u fokusu ovog mandata te kako su rezultati već vidljivi pogotovo u segmentu povećanja kapaciteta u dječjim vrtićima i jaslicama.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

„Rijeka je oduvijek bio inovativan grad po pitanju pristupu odgoju i obrazovanju čemu svjedoči i uvođenje programa Građanskog odgoja i obrazovanja u naše škole, programu koji je prepoznat i u nekim drugim jedinicama lokalne samouprave u Hrvatskoj i koji u fokus stavlja pojedinca i naglašava njegov doprinos zajednici, upravo ono to ste i vi sami tijekom čitavog svog radnog vijeka radili. Zahvaljujem vam se od srca na svemu onome što ste kroz godine učinili za mnoge generacije Riječanki i Riječana kojima ste usadili kvalitetan pristup životu. Na svom trudu, radu i zalaganju koje ste utkali u vaš posao“, rekao je gradonačelnik i poželio im svima ugodnu, ali i aktivnu mirovinu.

Čestitkama se pridružila i zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan istaknuvši kako su učitelji i odgojitelji kreativni ljudi. „Vjerujem da ćete svoju kreativnost prenijeti i na svoje umirovljeničke dane, a uz zahvalu na predanom radu želim vam čestitati i što ste svojim brojnim uspjesima u području odgoja i obrazovanja Rijeku u granicama Hrvatske pozicionirali vrlo visoko“, istaknula je Krpan.

U ime učitelja i odgojitelja obratila se Nedjeljka Debelić iz Osnovne škole Centar zahvalivši na prijemu i čestitkama. „Osobno sam zahvalna za sve ljude koji su prošli kroz moj profesionalni životni vijek i da mogu još jednom birati, ponovno bih odabrala isti posao“, kratko je poručila Debelić.

Utemeljenju Svjetskog dana učitelja prethodilo je donošenje Preporuke o statusu učitelja koja je usvojena 5. listopada 1966. godine u Parizu kao i prijedlog Generalne konferencije UNESCO-a na 26. sjednici da se takav dan službeno obilježi.

Prijedlog je prihvaćen i Svjetski se dan učitelja od tada obilježava 5. listopada svake godine.

Cilj obilježavanja je između ostaloga, isticanje važnosti rada svih učitelja, nastavnika i odgojitelja, njihovog utjecaja na razvoj društva u cjelini, naglašavanje važnosti učiteljske profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari