BORBA S KORONAVIRUSOM

Župan Komadina nezadovoljan dinamikom cijepljenja: ”Ovim tempom ugrožava se turistička sezona…”

Župan Zlatko Komadina je na jučerašnjoj redovnoj konferenciji za novinare izrazio nezadovoljstvo provođenjem cijepljenja koje, smatra, traži hitnu intervenciju nadležnih.

Komadina je rekao kako prvenstveno kao građanin nije zadovoljan dinamikom: „S ovakvom dinamikom ugrožava se turistička sezona, vrijeme je da se razmotre sve varijante uvoza cjepiva, pa i ruskoga jer definitivno nemamo dovoljne količine za masovno procjepljivanje“.

Župan je također komentirao da je došlo vrijeme da se razmotri ublažavanje mjera u smislu „coffee to go“ kako bi svi imali jednake šanse.

Na aktualnu epidemiološku situaciju osvrnuo se ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović te rekao da je tijekom jučerašnjeg dana, laboratorijski obrađeno 108 uzoraka osoba koje su zaprimljene u hitnoći i među njima je bilo 9 pozitivnih nalaza na koronavirus. Ozdravilo je 68 osoba pa se tako broj aktivnih slučajeva Covid 19 bolesti smanjio i trenutno iznosi 485.

U posljednja 24 sata udio oboljelih u ukupnom broju zaraženih iznosi 8.3%. U KBC-u Rijeka hospitalizirano je 29 Covid pacijenta, od kojih je 1 na respiratoru, a jedna je osoba nažalost jučer preminula.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari