Župan Komadina o epidemiji korona virusa: “Nužne su socijalne, zdravstvene i gospodarske mjere!”

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

“Imamo dovoljan broj objekata kako za zdravstvene djelatnosti, tako i za one ljude koji nemaju mogućnosti samoizolacije u svojim kućnim uvjetima”, istakao je Komadina.

„U KBC-u Rijeka je ukupno 12 oboljelih. U PGŽ je testiranih 147 osoba, 1663 osobe obuhvaćene su mjerom izolacije, a trenutno ih je 1035 što znači da je više od 500 osoba napustilo izolaciju a to budi optimizam“ izvijestio je župan Zlatko Komadina o današnjem stanju vezanom za korona virus na području naše Županije.

Naglasio je također da od sutra starta trijaža na prostoru parkirališta Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja PGŽ pored sadašnjeg lokaliteta gdje se obavljaju intervjui s potencijalno zaraženima, kako bi se rasteretio KBC, a obavljat će je liječnici primarne zdravstvene zaštite u dežurstvu.

Također, od sutra bi trebalo krenuti testiranje na korona virus u sklopu NZZJZ PGŽ.

Župan je naglasio kako borba protiv koronavirusa zahtijeva niz aktivnosti i mjera na tri fronta – socijalnom, zdravstvenom i gospodarskom koji uključuje proračunsku i fiskalnu priču.

“Mjere javnog okupljanja se odnose većinom na uslužni sektor, a gospodarstvo dok god može raditi treba raditi da bi se održala likvidnost zemlje i uvjeti za isplate plaća zaposlenicima”, poručio je župan.

Imamo dovoljan broj objekata kako za zdravstvene djelatnosti, tako i za one ljude koji nemaju mogućnosti samoizolacije u svojim kućnim uvjetima. Sve sastavnice civilne zaštite rade svoj posao.

„Dao sam nalog u samom sustavu Županije, da se pristupi izmjeni proračuna i ukinu svi troškovi koji nisu nužni da bi se osiguralo funkcioniranje u uvjetima smanjenog priliva sredstava u proračun. Također, naložio sam da se izmijeni odluka o izvršenju proračuna te da se omogući korištenje proračunske zalihe u većom iznosu nego što je sada predviđena“, zaključio je Komadina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari