5 NAGRADA U PGŽ

Župan Komadina primio dobitnike nagrade „Suncokret ruralnog turizma 2020.“

Župan Zlatko Komadina primio je dobitnike nagrade „Suncokret ruralnog turizma 2020.“ s područja Primorsko-goranske županije. Ispred PZ Vrbnik prijemu je sudjelovao enolog Marinko Vladić, predsjednica Udruge Plodovi gorja Blažica Sveticki, predsjednik Udruge Halubajskih zvončara Damir Host i Bojan Šenkinc kao predstavnik projekta “Gorski kotar bike tour”.

„Suncokret ruralnog turizma“ natječaj je kojeg organizira Udruga „Klub članova selo“ u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Hrvatskom gospodarskom komorom, a nagrada se dodjeljuje već osam godina za izvrsnost na području ruralnog turizma.

Čestitavši dobitnicima župan Zlatko Komadina istaknuo je kako naš kraj ima svoju raznolikost i u raznim segmentima turističke ponude od proizvodnje hrane, pića, suvenira, običaja: „Stvarno smo možda najraznolikija županija u Republici Hrvatskoj. Imamo iznimno bogatu kulturno-povijesnu baštinu i čitav niz vrijednih ljudi koji se bave svojim djelatnostima. Nismo neka kvantiteta, ali smo zato kvaliteta. Zahvaljujem svima prijavljenima, vjerujem da je ova nagrada poticaj, a hvala i gđi Katici na organizaciji natječaja“.

Dijana Katica, predsjednica Kluba članova selo, udruge koja je organizirala natječaj, u svom je obraćanju istaknula ugodno iznenađenje s brojem prijava koje su stigle prošle jeseni, njih čak 125 iz cijele Hrvatske. „Ovo je osmo izdanje natječaja i jedinstvenog nacionalnog projekta Suncokret ruralnog turizma, a nagrade se odnose na 2020. godinu“, rekla je Katica te navela da se nagrade dodjeljuju u sedam kategorija, a ocjenjuje ih trinaesteročlana komisija koju čine stručnjaci iz različitih područja.

VIDEO DANA:

Posebno je pohvalila prijave iz Primorsko-goranske županije, kojih je ove godine bilo deset, a čak pet je odnijelo nagradu: „To nije iznenađenje budući da svake godine prijave iz PGŽ ostvaruju visoke ocjene i redovito bivaju nagrađene“. „Poljoprivredna zadruga Vrbnik“ dobila je srebrnu povelju u kategoriji „Vinski turizam“, projekt “Gorski kotar bike tour“ dobio je brončanu povelju u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“, kao i „Robinzonski smještaj u indijanskim šatorima, Ranch Čargonja“ u kategoriji „Tradicijska (ruralna) domaćinstva“. Posebna priznanja dobili su Udruga Plodovi gorja Gorskog kotara za tradicijske manifestacije „Plodovi gorja“ i Udruga Halubajskih zvončara za  „Ophod halubajskih zvončara“.

Najavljujući buduće aktivnosti, Dijana Katica osvrnula se na natječaj koji će od sljedećeg izdanja postati međunarodni, a dogovoren je čitav niz promotivnih aktivnosti u inozemstvu na kojima će se predstavljati svi do sada nagrađeni sudionici.

„Zahvaljujemo Županiji koja nas je prijavila i prepoznala da radimo nešto dobro i korisno, a naravno i gđi Katici i suradnicima koji su vidjeli da smo vrijedni te da se trudimo i radimo“ rekla je u ime nagrađenih Blažica Sveticki iz Udruge Plodovi gorja.

Irena Peršić Živadinov, ravnateljica TZ Kvarnera, zahvalila je organizatorima na doprinosu promociji turizma i autohtone lokalne ponude. „TZ će sa zadovoljstvom i veseljem i dalje promovirati vaše aktivnosti, vi ste ponos našeg kraja“, zaključila je Peršić Živadinov uz čestitke nagrađenima i organizatorima.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Petar Mamula i privremeni pročelnik UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Mladen Brajan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari