Župan Zlatko Komadina održao sastanak s čelnicima jedinica lokalne samouprave s otoka Paga

Na sastanku u sjedištu Županije bilo je riječi o kulturno-turističkoj suradnji Primorsko-goranske županije i lokalnih samouprava otoka Paga

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima održao je sastanak s čelnicima jedinica lokalne samouprave s otoka Paga, gradonačelnicima Grada Novalje Antom Dabom i Grada Paga Antom Fabijanićem, načelnicima Općine Povljana Ivicom Pogorilićem i Općine Kolan Marinom Pernjakom

Na sastanku u sjedištu Županije bilo je riječi o kulturno-turističkoj suradnji Primorsko-goranske županije i lokalnih samouprava otoka Paga.

Gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo predstavio je manifestaciju „Zvuci i okusi otoka Paga“ koja će se održati na jesen u Opatiji i pozvao Primorsko-goransku županiju da se uključi u organizaciju. Prigodnim programom, nastupima klapa i KUD-ova s otoka te degustacijom jela i pića svih paških mjesta, Pažani će predstaviti svoju turističku ponudu i kulturnu baštinu. Manifestacija će imati i humanitarni karakter kao ranijih godina kada je prikupljena donacija za Dječju bolnicu na Kantridi.

Župan Zlatko Komadina prihvatio je pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije nad manifestacijom. Rekao je kako je otok Pag oduvijek bio povezan s ostalim otocima Kvarnera te da će suradnja na organizaciji zajedničkih kulturno-turističkih, pa i gastronomskih događanja biti od značaja za širu regiju.

Podsjetio je da Primorsko-goranska i Ličko-senjska županija zajedno s Gradom Rabom i Općinom Novalja financira i međužupanijsku liniju Rab – Lun koja spaja otoke Rab i Pag, a Lokalna akcijska grupa „Mentorides“ pokriva područje šest ruralnih gradova i općina među kojima su i Grad Rab i Općina Lopar (Gradovi Rab, Pag i Novalja te Općine Lopar, Kolan i Povljana).

Inače, prema riječima načelnika Općine Kolan Marina Pernjaka, na području Rijeke živi 11 tisuća Pažana, dok sam otok ima oko 10 tisuća stanovnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari