U BISTROU NA KANTRIDI

Županijske ustanove socijalne skrbi primjer su dobre prakse u Hrvatskoj; Danas im dodijeljeni E-Qualin certifikati

U Bistrou na Kantridi dodijeljeni su E-Qualin certifikati za procesne vođe djelatnicima županijskih ustanova socijalne skrbi što značajno doprinosi podizanju standarda kvalitete pruženih usluga.

„Danas se okupljamo povodom vrlo radosnog povoda. Dobili smo u sustavu upravljanja kvalitetom 17 novih certificiranih procesnih vođa. PGŽ je jedina županija u Hrvatskoj koja ima sustav upravljanja kvalitetom E-Qalin i brojne educirane stručnjake. Tijekom 11 godina edukacija imamo skoro 100 ljudi u sustavu koji su posebno educirani da rade na upravljanju kvalitetom. Stoga ne čudi da je Dom Kantrida prepoznat kao primjer dobre prakse na europskoj razini“, istaknula je pročelnica Dragica Marač.

Ines Vrban, upraviteljica Zaklade zajednički put, organizacije koja nositelj licencije i zadužena za provedbu edukativnog programa, pohvalila je Primorsko-goransku županiju rekavši kako se nada da će i druge županije slijediti njezin primjer. Pojasnila je da je svrha E-Qualin standarda da korisnici usluga žive u malim kućanskim zajednicama koje se ne razlikuju previše od načina života i standarda na koji su navikli.

„Važno je pružiti što bolju i što kvalitetniju skrb i zato je ovaj sustav kvalitete posebno važan. On jamči kvalitetnu brigu o našim starijim osobama“, zaključio je župan Komadina i uputio čestitke polaznicima edukacije.

Uz procesne vođe, za dva tjedna je planiran završetak i izobrazbe za moderatore, a vrijedi napomenuti kako su po prvi put edukaciju vodili predavači iz Republike Hrvatske.

Skorašnjom implementacijom E-Qualin standarda kvalitete i u Centar za rehabilitaciju „Fortica“ Kraljevica, svi domovi socijalne skrbi kojima je županija osnivač bit će uključeni u sustav čime se uspostavljaju visoki standardi upravljanja kvalitetom što PGŽ čini jedinstvenom na području RH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari