ZA NAPREDAK KLUBOVA

Galerija | Županijskim sportskim klubovima dodatnih 160 tisuća eura

Primorsko-goranska županija povećala je izdvajanja za javne potrebe u sportu koji će se rasporediti sportskim klubovima koji igraju u najvišem rangu nacionalne lige ili se bore za povratak u istu.

Riječ je o ukupnom iznosu od 160 tisuća eura koji će se temeljem amandmana Kluba HDZ-a, a koji je usvojila Županijska skupština PGŽ pri izglasavanju rebalansa proračuna, rasporediti na način da po 30 tisuća eura ide Vaterpolo klubu „Primorje Erste Bank“, Košarkaškom klubu „Kvarner 2010“, Košarkaškom klubu „DepoLink Škrljevo“, Rukometnom klubu „Zamet“ i Nogometnom klubu Opatija te 10 tisuća eura Klubu umjetničkog plivanja „Primorje Aqua-Maris“.

Dodatna sredstva osigurat će uvjete za pripreme i nastup sportaša na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, o čemu su više na konferenciji za novinare u sjedištu PGŽ-a govorili župan Zlatko Komadina, predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić, predsjednik resornog Odbora Županijske skupštine Damir Popov te pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.

„I bez ovog povećanja smo bili Županija koja najviše izdvaja za sport u Hrvatskoj. Kako prema klubovima i savezima kroz Zajednicu sportova tako i prema kapitalnim ulaganjima u sportske objekte. Kroz suradnju s Erste bankom također smo osigurali dodatna sredstva, a iznos je povećan i odlukom Skupštine kada smo usvojili rebalans, pri čemu izdvajanja za sport sada iznose više od 1,1 milijun eura. Pomažemo sve sportaše, a momčadski i loptaški sportovi su tradicija ovoga kraja i sportovi koji privlače mlade, pune tribine i važna je dobra sportska atmosfera“, rekao je župan i klubovima zaželio puno uspjeha u natjecanjima.

Predsjednik ŽS Boras Mandić zahvalio je predstavnicima klubova na njihovom trudu u nerijetko teškim uvjetima i naglasio da je riječki sport ponos za mnoge građane Rijeke i Kvarnera.

„U narednom periodu svi zajedno trebamo gledati da se sredstva povećavaju i da se primarno usmjeravaju u rad omladinskih škola i unapređivanje rada vaše zajednice i objekata. Vi i s ovim sredstvima pokazujete koliko vaši uspjesi mogu biti značajni. Dovoljno je spomenuti fenomenalni uspjeh Vaterpolo kluba Primorje, ali i ponovno buđenja nekih sportova kao i ulaske u prve rangove. Vjerujem da će u narednim godinama rezultati biti još bolji, a vijećnici Županijske skupštine imat će senzibilitet za vaše potrebe“, rekao je Boras Mandić.

U ime predlagatelja amandmana, Popov je pozdravio povećanje iznosa naglasivši da svaki iznos u cilju prosperiteta klubova i sporta dobro dođe.

Pročelnica Šišić je istaknula da Primorsko-goranska županija izdvaja za sportske klubove više od tri puta u odnosu na druge Županije, a kada se u obzir uzmu ulaganja u infrastrukturu, onda dolazimo i do šest puta većeg iznosa.

„ Ako promatramo četiri posljednje godine rada naše Županije u segmentu sporta, sredstva su rasla za više od 40 posto i sama ta činjenica govori u prilog tome da smo zaista sportska županija i da Županija prepoznaje potrebu da sport raste”.

Predstavnici navedenih klubova, predsjednik Vaterpolo kluba „Primorje Erste Bank“ Samir Barać, tehnički direktor Košarkaškog kluba „Kvarner 2010“ Zdravko Ivanković, član Uprave Košarkaškog kluba „DepoLink Škrljevo“ Berislav Antić, predsjednik Rukometnog kluba „Zamet“ Željko Jovanović, direktor Nogometnog kluba Opatija Zdravko Šimić te predsjednica Kluba umjetničkog plivanja „Primorje Aqua-Maris“ Sanja Pavić zahvalili su na potpori i naveli da ovo nije samo financijska već i moralna podrška koja je osolanc sportašima, ali i poruka da Županija prepoznaje vrijednost sporta.

Na događanju su sudjelovali i predstavnici Zajednice sportova PGŽ, predsjednik Miljenko Butković i tajnica Katja Luketić te predstavili nedavno objavljeni Sportski godišnjak, a govoreći o županijskoj potpori, Butković je zaključio da ulaganje u sport nije trošak već investicija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari