ŽUPANOVO PISMO MINISTRICI I EUROPSKOM PARLAMENTU: Želimo da se žičana ograda odmah i trajno ukloni!

Povodom podizanja žičanih ograda na slovensko-hrvatskoj granici primorsko-goranski župan Zlatko Komadina obratio se pismom ministrici vanjskih i europskih poslova i Europskom parlamentu.

“Poštovana ministrice Pusić,

molim da u okviru svojih nadležnosti poduzmete korake i upozorite vlasti Republike Slovenije na neprihvatljivost podizanja žičanih ograda uz zelenu granicu na području Liburnije i Gorskog kotara. Ne postoji niti jedno opravdanje, niti prihvatljiv argument da se opasnom žicom dijele ljudi i krajevi čvrstih povijesnih veza, poznati po skladnom suživotu, tradicionalnoj dobrosusjedskoj pograničnoj suradnji, prijateljstvu i partnerstvu u raznim projektima međugranične suradnje.

Kvarner i Primorsko-goranska županija za predstojeće blagdane očekuju i veliki broj gostiju iz susjednih država, u velikom broju upravo iz Slovenije, koji će svjedočiti ružnom i nimalo prijateljskom prizoru uz granične prijelaze Rupu i Pasjak. Svjedoci smo već stradavanja životinja na goranskom području uz rijeku Kupu i opravdanoj ogorčenosti mještana s obiju strana granice. Iz sigurnosnih razloga i sukladno prihvaćenim europskim načelima punopravnih članica EU želimo da se žičana ograda odmah i trajno ukloni.” , stoji u pismu župana Komadine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari