VJETAR U LEĐA JEDRILIČARSKOM KLUBU

Video | RI TV Najljepši dar: ACI predao jedrilicu klase Optimist JK 3. MAJ! Mlađi članovi će uživati u treninzima i natjecanjima

Legendarni riječki jedriličarski klub, JK 3.MAJ bogatiji je za jednu važnu jedrilicu namijenjenu za treninge i natjecanja mlađih uzrasta.

Nabavku jedrilicu klase Optimist za JK 3.MAJ sponzorirao je ACI d.d., najveći lanac marina na Mediteranu i regionalni nautički lider, koji tradicionalno podržava domaće sportske klubove i udruge uz poseban naglasak na vodene sportove i discipline te razvoj mladeži.

Na svečanoj primopredaji, koja je održana u prostorijama Jedriličarskog kluba 3.MAJ, sudjelovali su član Uprave ACI d.d., Josip Ostrogović i predsjednik JK 3.MAJ, Vojko Gorše te članovi svih uzrasta ovog kluba koji je ujedno i jedan od sportskih simbola grada Rijeke i koji u svom sastavu broji oko 10 aktivnih natjecatelja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Gorše: Zahvaljujemo ACI-ju na prepoznavanju jedrenja u gradu Rijeci

„Zahvaljujemo ACI-ju na prepoznavanju jedrenja u gradu Rijeci. Iako je Rijeka grad na moru, zapravo to još uvijek nije u punom smislu i zato se radujemo i nadamo nastavku suradnje s ACI-jem, koji će novom ACI marinom Rijeka u potpunosti otvoriti grad moru te na taj način stvoriti simbiozu lokalne zajednice, mora i jedrenja. Stoga u ime cijelog Kluba još jednom od srca zahvaljujem društvu ACI d.d. na prepoznavanju potreba Kluba i naših zajedničkih ciljeva“, poručio je predsjednik Jedriličarskog kluba 3. MAJ Vojko Gorše.

ACI d.d. je u ožujku ove godine započeo sponzorsku suradnju s JK 3.MAJ, čime je nastavljena desetljećima duga tradicija brige za zajednicu, uz poseban naglasak na podršku cjelokupnom nautičkom sektoru Republike Hrvatske.

Jedini jedriličarski klub u Rijeci koji radi s djecom i ima školu jedrenja

Kao jedan od najvećih domaćih zagovaratelja jedrenja kao sporta i načina života te zajednica koja je kroz svojih 40 godina poslovanja odgojila brojne generacije domaćih nautičara, a među njima i danas proslavljene olimpijce, ACI d.d. u suradnji s JK 3.MAJ vidi prirodno i kvalitetno partnerstvo.

S tradicijom dugom punih 75 godina, JK 3.MAJ etablirao se upravo u razvoju mladih generacija jedriličara.

Kao jedini jedriličarski klub u gradu Rijeci koji radi s djecom i ima školu jedrenja, kroz koju u ljetnim mjesecima obuči 30 djece od 7 do 14 godina, Klub u ovom trenutku broji desetak aktivnih natjecatelja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Na tragu zajedničke misije i vodeći se zajedničkom krilaticom „Jedriti se mora“, nabavka jedrilice klase Optimist za mlađe uzraste zajednički je zalog za ispunjenje ovih obostranih ciljeva.

Ostrogović: Veliko nam je zadovoljstvo podržati i JK 3. MAJ

„Iznimno smo zahvalni na prilici da podržimo ovaj legendarni klub i jedan od sportskih simbola našeg grada upravo jedrilicom za treninge i natjecanja mlađih uzrasta te se veselimo budućim sportskim uspjesima do kojih će naši najmlađi sugrađani danas-sutra doći uz pomoć ovog plovila.

Važno je naglasiti posebnost jedrenja kao sporta, koja leži prvenstveno u jedinstvenoj prilici za provođenje vremena na otvorenom i najzdravijem mogućem zraku, onom morskom, baveći se pritom dinamičnom tjelesnom aktivnošću koja je izuzetno kvalitetna za tjelesni razvoj i mentalno zdravlje – i to posebice kod mladeži.

Veliko nam je zadovoljstvo u tome podržati i JK 3. MAJ ovom iskrenom gestom te se nadamo da će ih donirana jedrilica uspješno služiti dugi niz godina i da će u njoj uživati brojne generacije mladih jedriličara“, poručio je član Uprave ACI d.d., Josip Ostrogović koji je ovom prilikom u ime ACI-ja najmlađim članovima Kluba uručio i prigodne poklone.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari