SAZNALI SMO SVE DETALJE

Video | Samo na Kvarneru! Najavljen ‘Galeb Snipe & Ski Race’, atrakcija koja spaja jedrenje ispred Kostrene i skijanje na Platku

Prvi vikend u ožujku rezerviran je za jedinstvenu „Galeb Snipe & Ski Race“ sportsku manifestaciju. Više u našem video prilogu novinarke Mirjane Marohnić i snimatelja Hrvoja Skočića

Riječ je o kombinaciji jedriličarske regate u klasi Snipe (Šljuka) i skijaškog natjecanja u kategoriji veleslalom koja u pravom smislu riječi spaja primorski i goranski kraj županije

U petak 3. ožujka, natjecanje će otvoriti popodnevna veleslalomska utrka na RSRTC Platku dok će se u subotu 4. i nedjelju 5. ožujka jedriti regata u Riječkom zaljevu.

Za nagrade će se bodovati zasebno jedriličarska regata, kao i kombinacija regate i veleslaloma, najavljeno je na konferenciji za novinare u sjedištu PGŽ-a kojoj su prisustvovali resorna pročelnica Sonja Šišić, organizacijski odbor na čelu s predsjednikom Deanom Pavlakom te načelnici Općina Čavle i Kostrena Ivana Cvitan Polić i Dražen Vranić.

Manifestacija promovira jedinstvenost i ljepote naše županije

Kako je uvodno navela pročelnica, manifestacija promovira jedinstvenost i ljepote naše županije, a održava se u godini velikih obljetnica, 90. obljetnice osnutka J. K. Galeb, 90. obljetnice skijaškog natjecanja Jadranski slalom te 30. godina Primorsko-goranske županije i Općina Čavle i Kostrena.

U jedriličarskoj regati sudjelovat će posade iz Hrvatske i Italije, rekao je predsjednik Jedriličarskog kluba Galeb Milko Volarić, dok se u veleslalomskoj utrci, prema riječima predsjednika Ski kluba Rijeka Davora Štimca, očekuje i nastup bivših olimpijaca. Skijaška utrka će biti održana po pravilima FIS-a, a vozit će se na stazi Radeševo 1.

O svim tehničkim aspektima brinut će Goranski sportski centar, potvrdio je direktor GSC-a Alen Udovič.

Istaknuto je i kako „Galeb Snipe & Ski Race“ nastoji revitalizirati važan dio sportske povijesti, projekt „Jadranski slalom“, popularno skijaško i jedriličarsko natjecanje iz 1981. godine na kojem su nastupali velikani iz oba sportska svijeta.

Štimac je ujedno podsjetio i da se na Platku davne 1933. održala prva slalomska utrka, a „Galeb Snipe & Ski Race“ smatra jedinstvenim događajem u europskim i svjetskim okvirima. Sa stavom je složan i Pavlak koji je rekao da se rijetko koja regija može pohvaliti s geografskom pogodnošću da se u jednom vikendu, na tako maloj udaljenosti, može održati natjecanje u skijanju i jedrenju.

Načelnici: Utrka povezuje zeleno i plavo

Načelnici Ivana Cvitan Polić i Dražen Vranić izrazili su zadovoljstvo održavanjem ove utrke koja povezuje zeleno i plavo.

Platak je prepoznat i infrastrukturno se razvija, dodala je Cvitan Polić, a posebno ju veseli bogati program manifestacija koji ne manjka ni u najavama za sljedeću godinu. J. K. Galeb najstariji je i najtrofejniji klub, kazao je Vranić koji je zadovoljan sudjelovanjem u jednom ovako specifičnom projektu.

„Galeb Snipe & Ski Race“ organiziraju J.K. Galeb sa Ski klubom Rijeka i Goranskim sportskim centrom pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Općine Čavle i Općine Kostrena te njihovih turističkih zajednica, a vrijednu podršku manifestaciji daju i Hrvatska turistička zajednica, ACI-Gitone i Jadrolinija

Konferenciji su prisustvovale i direktorice općinskih turističkih zajednica, Belma Džomba i Rea Čargonja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari