Slovenija započinje s popuštanjem mjera uoči blagdana; Kretanje moguće samo uz Covid aplikaciju!

Slovenija započinje s popuštanjem mjera uoči blagdana; Kretanje moguće samo uz Covid aplikaciju!

Foto: Twitter/ vtofighi

Nakon što su krajem listopada uveli najstrože mjere, susjedi Slovenci donijeli su najnoviju odluku da će određene mjere ipak ublažiti. 

Tako je odlučeno da će od 15. do 23. prosinca ponovno u pogon krenuti javni prijevoz, ali i neke uslužne djelatnosti.

Naime, osim javnog prijevoza dopušta se i rad cvjećarnica, čistionica, salona, autopraonica… objavio je u nedjelju tijekom sjednice premijer Janez Janša na svom Twitter profilu.

UPRAVO SE ČITA

Isto tako, ublažene su i mjere koje se tiču ograničenja kretanja, ali samo u 4 od 12 regija, i to onih koji trenutno imaju najbolju epidemiološku sliku od ostalih.

Riječ je o Središnjoj regiji koja uključuje i područje Ljubljane, te Goriškoj, Obalno-kraškoj i Gorenjskoj regiji.

Kretanje dopušteno – uz aplikaciju 

U spomenutim regijama građani će se moći kretati i izvan općina, no ne i izvan granica regije u kojoj obitavaju.

Osim toga, slobodno kretanje podrazumijeva se samo za one koji na mobilnom telefonu imaju instaliranu aplikaciju za praćenje kontakata, što je odluka kojom se želi potaknuti da se što više primjenjuje, ali je odmah naišla na kritike u javnosti.

Iako brojne mjere popuštaju, policijski sat ostaje i dalje na snazi za područje cijele države što znači da je i dalje zabranjeno napustiti stan i kuću u razdoblju od 21 do 6 sati!

Vlada je nakon sjednice objavila da će o režimu mjera za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana javnost biti naknadno obaviještena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari