KAKAV TRILER U MUNCHENU! Dva neiskorištena penala, Atletico Madrid u finalu Lige prvaka zbog gola u gostima!

Nogometaši Atletico Madrida izborili su svoje treće finale Kupa i Lige prvaka, a 28. svibnja na San Siru lovit će svoju prvu europsku krunu

Atletico Madrid je u finalu Lige prvaka nakon što je u Munchenu večeras izgubio od Bayerna rezultatom 1:2. No kako je u prvoj utakmici u Madridu pobijedio s 1:0, prolazi u finale zbog gola postignutog u gostima.

Pogotke su za Bayern dali Xabi Alonso (31) i Robert Lewandowski (74), dok je strijelac za Atletico bio Antoine Griezmann (54). U 34. minuti je Thomas Mueller promašio kazneni udarac za Bayern,a u 84. minuti penal je promašio  Fernando Torres.

BAYERN – ATLETICO 2-1

Strijelci: 1-0 Xabi Alonso (31), 1-1 Griezmann (54), 2-1 Lewandowski (74)

Promašeni penali: Mueller (34, Bay), Torres (84, Atl)

Pred 70.000 gledatelja na stadionu Allianz Arena sudio je Turčin Cuneyt Cakir.

BAYERN: Neuer – Lahm, Boateng, Martinez, Alaba – Alonso – Costa (Coman, 73), Vidal, Müller, Ribéry – Lewandowski

ATLETICO: Oblak – Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis – Saul, Gabi, Augusto Fernandez (Carrasco, 45), Koke (Savić, 90+3)- Griezmann (Thomas, 82), Fernando Torres

U dramatičnoj utakmici s dva promašena jedanaesterca u finale je prošao Atletico, koji je uspio zabiti na Allianz Areni, a potom uspio i u obrani ne primiti treći gol koji bi ih izbacio.

Domaće je u vodstvo iz slobodnog udarca sredinom prvog poluvremena doveo Alonso, a nedugo potom Thomas Muller ne koristi prigodu za povećanje vodstva s 11 metara – slovenski vratar Oblak brani njegov udarac.

Početkom drugog poluvremena Griezmann iz kontre na asistenciju Torresa izjednačava rezultat, a 20 minuta prije kraja Lewandovski dovodi Bayern u vodstvo 2:1.

Sedam minuta prije kraja Martinez ruši Torresa (izvan šesnaesterca) no sudac sudi penal za goste. Neuer brani udarac Torresa, no u preostalih desetak minuta Bayern ne uspijeva poentirati nakon opsade gola gostiju.

https://www.youtube.com/watch?v=D2M-yrG9NjQ

U 87. minuti Oblak jedva brani udarac Alabe, a u trećoj minuti sudačke nadoknade udarac Comana odlazi iznad vrata.

Pep Guardiola na klupi Bayerna nije uspio srušiti ‘prokletstvo’ španjolskih klubova jer je i treću godinu zaredom ispao u polufinalu elitnog natjecanja ‘Starog kontinenta’ od svojih sunarodnjaka.Nakon što su Bavarci posljednje dvije sezone ispadali u polufinalu Lige prvaka od Real Madrida i Barcelone, sada je za njih koban bio Atletico.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari