„PONOSAN SAM, IDEM PO MEDALJU!“: Andrej Kramarić sudionik je Leicesterove bajke i prvi Hrvat koji je osvojio englesku titulu!

Svoju minutažu u prvom je dijelu sezone dobivao na kapaljku, pa je na zimu preselio na posudbu u njemački Hoffenheim

No činjenica jest da je Andrej ugovorom još uvijek vezan za novopečenog engleskog prvaka

Leicester City ove je sezone ostvario najveću senzaciju u povijesti engleskog nogometa, a možda i najveću sportsku senzaciju uopće.

Remijem Chelseaja i Tottenhama na Stamford Bridgeu prednost Lestera ispred Spursa dva kola prije kraja ostala je na nedostižnih sedam bodova i slavlje njegovih navijača moglo je početi, o čemu smo pisali OVDJE.

Iako je priča sama po sebi dovoljno zanimljiva za svakog neutralnog promatrača, ono što je posebno zanimljivo hrvatskoj javnosti, a što možda u prvi mah mnogima nije ni palo na pamet, jest to da je ova bajka iznjedrila i prvog Hrvata koji se može pohvaliti naslovom engleskog prvaka – Andreja Kramarića.

Doduše, svoju minutažu u prvom je dijelu sezone dobivao na kapaljku, pa je u zimi preselio na posudbu u njemački Hoffenheim, no činjenica jest da je Andrej ugovorom još uvijek vezan za novopečenog engleskog prvaka i da je time dobio pravo okititi se titulom koju nema još nijedan igrač iz Lijepe naše.

https://www.youtube.com/watch?v=ibytthSxNHo

Taj podatak zvuči bizarno kad vidite njegovu statistiku u engleskoj momčadi. Naime, Kramarić je ove sezone za Leicester upisao dva nastupa, u porazima od Arsenala (5:2) i Liverpoola (1:0), a na terenu je proveo ukupno 22 minute.

“Uh, gledao sam ovu utakmicu Chelseaja i Tottenhama, stvarno već dugo nisam gledao takav dvoboj. I stvarno sada nemam riječi. Mogu samo reći da sam izuzetno ponosan na ove dečke, svoje suigrače, ali i ponosan što sam ove sezone bio dio tog Leicestera”, rekao je Kramarić u ekskluzivnom razgovoru za Goal, a zatim dodao:

“I dalje se osjećam kao dio te momčadi, ipak sam s tim igračima proveo dobar dio sezone. I oduševljen sam što je Leicester novi prvak Engleske. Naravno da sam tijekom cijeloga proljeća pratio rezultate ove momčadi, teško je i opisati koliko sam sretan zbog ovog uspjeha.”

Kramarić je potvrdio kako unatoč svemu navedenom, očekuje svoju medalju.

“Otići ću na zadnju utakmicu Premier lige u kojoj moj Leicester gostuje kod Chelseaja u Londonu. Iskreno, sada ne znam kakva me tamo očekuje procedura, ali vjerujem da ću i ja dobiti svoju medalju. No, prije svega želim čestitati svim dečkima, a onda s njima i proslaviti ovaj uspjeh. Nedavno sam pročitao da sam prvi Hrvat koji je osvojio naslov u Engleskoj, ne mogu vam ni opisati kako to ugodno zvuči. Ponosan sam i na sebe, ali i na cijelu momčad. Velik je ovo uspjeh za takav klub”, zaključio je Andrej za Goal.

Ivan Blažević

https://www.youtube.com/watch?v=mRDh2CdB4ic

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari