REAL – MANCHESTER CITY 1:0 U finalu Lige prvaka madridski gradski derbi!

Čeka nas repriza finala iz 2014., Real je izbacio bezopasni Manchester City!

Nogometaši Reala plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu u Madridu slavili protiv Manchester Citya s 1-0 (1-0). U prvoj utakmici u Manchesteru nije bilo golova, a Real u finalu čeka Atletico Madrid. Tako će se u Milanu 28. svibnja dogoditi repriza finala iz Lisabona 2014. godine, kada je Real protiv Atletica slavio s 3-1 u produžetku.

Real je prošao autogolom braniča Citya Fernanda u 20. minuti nakon udarca Garetha Balea. Luka Modrić je započeo i odigrao vrlo dobru utakmicu za Real, a u 87. minuti ga je zamijenio Mateo Kovačić.

“Kraljevski klub” se zasluženo probio u finale jer je tijekom svih 90 minuta dominirao protiv beskrvnog i bezopasnog Manchester Citya, koji može biti zadovoljan što je s Bernabeua otišao samo s jednim primljenim golom.

Španjolski sastav je, posebice u drugom dijelu, propustio nekoliko sjajnih prilika i bilo bi posve nezasluženo da je engleski sastav u završnici postigao gol i prošao dalje.

Real je protiv Manchester Cityja uspio izboriti svoje 14. finale Kupa i Lige prvaka, a protiv Atletica će tražiti 11. naslov, dok je engleski sastav propustio priliku za svoj premijerni nastup u finalu.

Matnu akciju Reala je započeo Modrić, a nastavio Carvajal koji je desnoj strani pronalazi Balea, Velšanin umjesto centaršuta upućuje udarac preko vratara Harta, a lopta se od vrha kopačke igrača Citya Fernanda i suprotne vratnice odbija u mrežu.

U 52. minuti Modrić se našao u sjajnoj prilici, našao se neočekivano sam ispred Harta, ali engleski vratar zaustavlja njegov udarac. Dvije minute kasnije Ronaldov udarac glavom iz blizine ponovno brani Hart, kao i novi udarac Portugalca, ovog puta nogom, u 59. minuti.

Novu veliku priliku Real je propustio u 63. minuti kada Bale glavom pogađa gredu i pravo je čudo kako “Kraljevski klub” nije uspio zabiti drugi gol, dok je City bio posve bezopasan. Tek u 89. minuti Aguero je s 20-tak metara pucao tik iznad grede

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari