SUPERSPORT HNL

Video | ANKETA Rijeka je posljednja na ljestvici: Zašto se to dogodilo i što treba učiniti?

Nogometni stručnjaci se slažu – problem je igrački kadar

Poraz od Varaždina u nedjelju još je jednom razotkrio sve slabosti ovosezonske Rijeke.

A koliko je loše? Najbolje govori pozicija na ljestvici – Rijeka je posljednja, nakon 6 utakmica ima samo 5 bodova. Više u videoprilogu!

“Došlo je do jedne krize. Sigurno je evidentna kriza rezultata i sad trebaju ljudi u klubu vući dobre poteze.”, kaže Marinko Koljanin, bivši generalni direktor HNK Rijeke.

Ali loši potezi počeli su još u lipnju, smatra Milan Radović.

“Problem je po meni najveći što se nije znalo od početka tko je trener, tko nije trener. Pripreme su prošle kako su prošle.”, mišljenja je Milan Radović, bivši trofejni igrač Rijeke.

Svi sugovornici se slažu – problem je igrački kadar.

“Znači biralo se igrače, sad već bivši sportski direktor, on je sve na svoju ruku, nije se savjetovao s trenerom, dopeljali su se igrači, kasnije se pokazalo da to nisu igrači koji zaslužuju da budu tu.”, mišljenja je Siniša Linić, bivši igrač Rijeke.

“Igrači koji su došli, uopće po meni, 50% uopće ne zaslužuje da dođu u Rijeku, a kamoli da nose dres Rijeke.”, dodaje Milan Radović.

“Moram spomenut Grgića koji je došao iz Osijeka, on je odigrao najbolju utakmicu sad protiv Varaždina, na njemu smo nešto dobili, ali ovi svi drugi se nisu pokazali, ni Alvarez Španjolac, ni Vrančić, ni Halilović, ajmo reć ni stoper Pavlović.”, dodaje Siniša Linić.

“Nositi teret imena Rijeke, odnosno dres Rijeke, nosi jedno veliko opterećenje. Da je ova momčad – bez uvrede – Šibenik ili Varaždin, ne bi imali opterećenje. Rijeka je klub, ozbiljan. I ima veliku povijest, zadnjih 10 godina još veću. I to je breme i Za trenera i na igrače.”, dodaje Marinko Koljanin.

A to breme najteže podnosi zadnja linija Rijeke, kaže Milan Radović.

“Ovako kako mi primamo golove je sramota. Uzmimo drugi gol. Pa Krešić ne može tako, on je kapetan, on ne može tako da uđe u duel i da mu lopta prođe kroz noge i da mu čovjek da gol.”, mišljenja je Milan Radović.

Sve te golove i loše igre platio je svojom pozicijom nakon Dragana Tadić jučer i Robert Palikuća.

“Ja mogu reći osobno da nismo imali dobru suradnju upravo zbog gospodina Palikuče, nije bila korektna i dobra kakva je bila godinama sa Srećkom Juričićem. Poslije su se uključili Šćulac i Mišković, želim mu sreću, ali transferna politika nije bila dobra.”, zaključak je Marinka Koljanina.

Slično kao bivši igrači i djelatnici kluba razmišljaju i građani na Korzu.

Rijeka će svoju sljedeću utakmicu igrati u petak, 2. rujna. Kada će odmjeriti snage sa Dinamom.

“Predviđanja nisu dobra, što se tiče mene ja uvijek kažem iskreno. Da uzmemo bod bio bi veliki uspjeh, ali nije lako gledati Rijeku na zadnjem mjestu i to će po meni ostat, po mojim razmišljanjima još sigurno dva , tri kola.”, kaže Siniša Linić.

“Treba strpljenja. Rijeka je ozbiljan klub, oni će se popeti na tablici, sad je pitanje koliko visoko. Riječanima neće biti dovoljno da se popnu na 7. mjesto.”, mišljenja je Marinko Koljanin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari