HNK RIJEKA

Srećko Juričić: Budicin do daljnjega ostaje trener Rijeke, razmatramo i druge opcije

Foto: Pixsell

Na Rujevici vlada alarmantno stanje. Rijeka je posljednja na ljestvici SuperSport HNL-a i traži se potpuna mobilizacija svih u klubu i oko njega kako bi se ova situacija čim prije prevladala

Nakon što je prije par tjedana mjesto trenera napustio Dragan Tadić, jučer je odstupio i Robert Palikuča koji više nije sportski direktor Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka. Dan nakon poraza protiv Varaždina koji je Rujevicu zavio u crno, Palikuča je podnio ostavku na funkciju generalnog menadžera za sport, u okviru koje je obavljao funkciju sportskog direktora, a njegovu ostavku prihvatila je Uprava kluba.

Palikuču je naslijedio “vječiti vojnik” Rijeke Srećko Juričić koji je danas u programu Radio Rijeke potvrdio da Fausto Budicin ostaje trener Rijeke no istodobno u Klubu istražuju i druge mogućnosti. Ipak, kako kaže Juričić, “teško je u trenucima započetih nogometnih natjecanja naći slobodnog trenera koji bi se uklopio u viziju Rijeke” i donio toliko željenu rezultatsku stabilnost.

Juričić je priznao kako je nakon odlaska stožernih igrača prošlosezonske Rijeke – a to su Drmić, Murić, Pavičić, Čerin, Velkovski, Tomečak… – prijelazni rok odrađen loše, a otišlim uzdanicama ekipe nisu pronađene ni blizu odgovarajuće zamjene.

“Rijeka će pokušati do kraja prijelaznog roka dovesti još poneko igračko pojačanje, a ključne poziije su gol-igrač i kvalitetan veznjak koji bi bio u stanju napraviti odličan obrambeni posao ali i graditi igru Rijeke prema naprijed”, rekao je Juručić u programu Radio Rijeke. Možemo samo komentirati kako će to biti izuzetno težak zadatak -t o su na tržištu i inače najtraženiji igrači ali oni imaju i svoju, najvišu, cijenu!

Upitan o tome razmišlja li uprava Rijeke možda i o Samiru Toplaku kao trenerskom rješenju nakon što je Topkak dobio otkaz u Gorici, Juričić je potvrdio kako se razmatra niz kombinacija za trenera Rijeke pa onda i ova.

Navijači kao navijači, priželjkuju povratak najtrofejnijeg trenera Rijeke Matjaža Keka, a Juričić je prokomentirao kako bi volio da se putevi HNK Rijeke i slovenskog trenera ponovno jednom spoje – no takva mogućnost za sada nije izgledna.

“Napravljeno je mnogo pogrešaka u ovom ljetnom razdoblju no sada je vrijeme da se svi ujedinimo i krenemo ubrzano ispravljati sve ono što je napravljeno krivo”, zaključio je svoje današnje obraćanje javnosti Srećko Juričić.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari