AUTOMOTODROM GROBNIK Ništa od novog asfalta u ovoj godini

foto: Riječanin

Iako su radovi na postavljanju toliko čekanog novog asfaltnog sloja na pisti Automotodroma Grobnik trebali početi još prošli tjedan, asfaltiranje je ponovno odgođeno za narednu godinu

Službena obavijest glasi ovako:

Izabrani izvođač radova nije dao valjanu garanciju datuma završetka radova prema roku iz tendera, već je produljio rok do sredine rujna 2017. godine. Za Automotodrom Grobnik zbog već preuzetih obveza prema našim klijentima to nije prihvatljivo. Zbog toga je početak izvršenja radova odgođen. Za sezonu 4 mj – 11 mj, 2018.g pista će biti u potpunosti obnovljena i asfaltirana.

Izvođač radova je tvrtka “COLAS Hrvatska”, a za posao su još konkurirali “GP Krk” i “Strabag”. Vrijednost radova procijenjena je na 8 milijuna kuna.

Kako saznajemo, do problema je došlo zato što niti jedna tvrtka u Hrvatskoj ne raspolaže s posebnim strojem koji se mora koristiti kod nanošenja posebnog asfalta kakav se koristi na automotodromima.

foto: Riječanin

Nejasno ostaje kako hrvatska podružnica renomirane svjetske tvrtke COLAS koja djeluje u 50 zemalja i lider je u izgradnji i održavanju cesta, nije uspjela nabaviti stroj potreban za ovakvu vrstu posla.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari