"PREDIVNA STAZA"

Video | Na Kvarner ne dolaze samo zbog mora i sunca: Zbog Automotodroma Grobnik stižu i zaljubljenici u auto-moto sport

Na Kvarner nisu stigli zbog mora i sunca, već zbog strasti prema brzini i adrenalinu. Više u video prilogu!

Skupina talijanskih motociklista tri dana provest će na automodromu na Grobniku.

“Ovo je jako lijepo mjesto i predivna staza, jedna od najbržih staza, i u Italiji i u Hrvatskoj.”, kaže Lorenzo iz Italije za Kanal Ri.

Motociklisti iz Trevisa stigli su u pratnji mehaničara.

“Imam dosta posla, radim s ljudima iz ove garaže ali ponekad i sa ljudima iz drugih garaža kojima treba, recimo, promijeniti gumu.”, kaže Fabio.

Osim Talijana, na grobičkoj pisti ovoga ljeta uživaju i ljubititelji auto-moto sporta iz Slovenije, Njemačke i Austrije.

Među njima nisu rijetki ni domaći. Zoran je redoviti posjetitelj Grobnika još od devedesetih. Ovoga puta je došao sa sinom s kojim će odvoziti utrku izdržljivosti.

“Evo sad se pripremamo, spremni smo, gume smo promijenili, naš mehaničar Marko Erceg sve je pripremio i u tri sata startamo do pet, tri vozača smo, ja, sin i Marko.”, kaže Zoran iz Zadra,

Staza duga oko 4 kilometra i široka 12 do 15 metara izgrađena je prema međunarodnim standardima i pruža izazove vozačima različitih sposobnosti.

“Pretežno vikendima, to su grupe koje dovode oko 200 sudionika, u tjednu malo manje ali, eto, svaki dan je pun pogon. Provode svoje slobodno vrijeme trenirajući i uživajući u svom hobiju.”, kaže Robert Živković, izvršni direktor Automotodroma Grobnik.

Tijekom cijele godine automotodrom na Grobniku domaćin je raznovrsnih natjecanja, od lokalnih do međunarodnih prvenstava koje privlače gledatelje i sudionike iz cijelog svijeta.

Automotodrom Grobnik otvoren je 1978. godine i do danas je opstao i ostao kao mjesto gdje se spajaju brzina, strast i sportski duh.

“To su posebni gušti, ljudi, prijatelji, tu smo svi kao jedna velika familija. Svi se družimo, nema nikakvih tenzija, sportski duh u tebi mora biti, adrenalin veliki, uživaš i to je to.”, dodaje Zoran za Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari