VELIKA POBJEDA HRVATSKE!

‘Barakude’ u finalu Europskog prvenstva! Hrvatski vaterpolisti potopili i jake Mađare, idemo sada po zlato!

Spektakl na Mladosti, tribine su ‘gorjele, Hrvatska je u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu!

HRVATSKA – MAĐARSKA 11:8

HRVATSKA: Bijač, Žuvela, Burić, Fatović, Harkov, Vrlić, Bukić, Lončar, Biljaka, Vukičević, Marinić Kragić, Bašić, Popadić

MAĐARSKA: Banyal, Pohl, Fekete, Tatrai, Burian, Harai, Vi. Vigvari, V. Varga, Nagy, Kovacs, Ve. Vigvari, Vismeg, Gyapjas

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija u polufinalnoj utakmici Europskog prvenstva pobijedila je Mađarsku! Na rasprodanom bazenu na Mladosti u Zagrebu Barakude su imale glasnu podršku navijača koji ih prate tijekom cijelog prvenstva.

Hrvatski vaterpolisti krenuli su s prvim napadom u ovom polufinalnom susretu i odmah došli do vodstva s igračem više preko Harkova! Odmah u idućem napadu Mađarska je odgovorila preko svog prvog igrača više, za 1:1 je zabio Fekete. U 5. minuti je Vukičević zabio nakon brze akcije i doveo Hrvatsku u 2:1 vodstvo. U idućih nekoliko napada vratari Bijač i Banyal su uspješno obranili svoj gol, ali su Mađari uspjeli minutu prije kraja prve četvrtine preko Vincenta Vigvarija doći do novog izjednačenja pa se rezultatom 2:2 se otišlo na prvi odmor.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vincent Vigvara je donio Mađarskoj prvi napad u drugoj četvrtini, ali je Bijač upisao treću obranu. Hrvatska je u svom prvom napadu u drugoj četvrtini ponovno četvrti put imala igrača više, ali je Harkov pogodio prečku. No, u idućem napadu Hrvatska je uspjela drugi put realizirati igrača više preko Marinić Kragića koji je zabio za 3:2 vodstvo Barakuda. S tribina se tada prvi put zaorila pjesma, ‘grmjela’ je Moja domovina na Mladosti. Na polovici druge četvrtine Mađarska je i dalje bila bez gola zbog sjajne obrane koju je igrala Hrvatska iako su često branili svoj gol s igračem manje. U jednom od Mađarskih napada s igračem više Bijač je čudesno obranio Vincentu Vigvariju. U idućem napadu Fatović je to ‘kaznio’ sjajnim golom za 4:2, prvo vodstvo Hrvatske od dva razlike. S rezultatom 4:2 se otišlo na drugi odmor.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U trećoj četvrtini ponovno je prvi napad imala Mađarska te su odmah zabili za 4:3. Nagy je dalekometnim udarcem iskoristio novog igrača više za Mađarsku. Do polovice treće četvrtine rezultat se nije mijenjao, nekoliko puta se tresao okvir gola na obje strane. Minutu kasnije hrvatski izbornik Ivica Tucak dobio je žuti karton zbog prigovora, a Marinić Kragić je iskoristio peterac te zabio za 5:3 i doveo Hrvatsku ponovno u vodstvo od dva gola razlike. Odmah u idućem napadu Nagy je ponovno silovito zabio iz daljine za 5:4. U idućem napadu Hrvatske Burić je izborio drugi uzastopni peterac, a Marinić Kragić je ponovno bio precizan za 6:4. Treći put je Hrvatska tada povela s dva gola razlike, ali je Mađarska preko Vincenta Vigvarija odmah odgovorila golom za 6:5. Nastavila je i Hrvatska s istim odgovorom, ovaj put je Burić sjajno zabio za 7:5. Mađarska nije popustila pritisak i nastavila je igru ‘gol za gol’, Feketa je smanjio na 7:6. S tim rezultatom se i otišlo na treći odmor.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U posljednjoj četvrtini Hrvatska je imala prvi napad i odmah ga sjajno iskoristila, Lončar je iskoristio igrača više i zabio za 8:6. Nakon nešto manje od dvije minute igre u četvrtoj četvrtini Fatović je odlično zabio za 9:6 i prvi put doveo Hrvatsku do vodstva od tri gola razlike. Nešto više od četiri minute prije kraja Nagy je zabio svoj treći gol za 9:7. Odmah u idućem napadu je Bukić zabio svoj prvi gol na ovom Europskom prvenstvu za 10:7 vodstvo Hrvatske. Zaorilo se tada na tribinama ‘u boj, boj, za narod svoj’, navijači su već počeli slaviti ulazak Hrvatske u drugo uzastopno finale Europskog prvenstva. Minutu prije kraja Vrlić je zabio za 11:7 i potvrdu prolaska Hrvatske u finale Europskog prvenstva! Mađarska se nije htjela predati sve do samog kraja pa je tako Vincent Vigvari zabio za 11:8 što je bio i konačan rezultat.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon ranije odigranog polufinala prvi finalist je postala Španjolska koja je sa 7:4 slavila protiv Italije. Briljirao je vratar Unai Aguirre sa čak 14 obrana, gotovo 20 minuta nije primio pogodak, Talijani ga nisu mogli svladati čitavu drugu i treću četvrtinu što su Španjolci iskoristili za izgradnju prednosti od 5:1, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari