REMI BEZ POSLJEDICA

Hrvatska u dramatičnoj utakmici na EP-u propustila slaviti protiv žilave Austrije: Ozlijedio se Ivan Martinović

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u nedjelju je navečer, u 2. kolu skupine B Europskog prvenstva u Njemačkoj, nastavila svoj uspješni lov na drugi krug turnira. Perkovčevi jurišnici su remizirali s neugodnom Austrijom 28-28.

HRVATSKA – AUSTRIJA 28:28

MANNHEIM – SAP Arena. Utakmica 2. kola skupine B Europskog prvenstva

Naši su rukometaši u SAP Areni opet imali veliku podršku. Više od 8 000 hrvatskih navijača u Mannheimu opet je našim rukometašima stvorilo domaću atmosferu.

Tamo negdje u daljini, kako sad stvari stoje, nazire se nešto sjajno, svjetlo, žarko i veliko… Iako, u ovoj utakmici nismo briljirali… Ne, nismo šokirani zbog Austrijanaca, nego smo se šokirali sami. Ali, ono što veseli je da je Goran Perkovac od ove je reprezentacije stvorio fantastičnu momčad, piše Net.hr.

Ne samo da je ubrzao igru do te mjere da naši reprezentativci, kao da u jednom trenutku utakmice idu na ‘warp pogon’. Ova Hrvatska ima glavu i rep, Perkovčeva družina igra rukomet kakav smo dugo čekali i izgleda itekako ozbiljno… Malo su si naši rukometaši malo zakomplicirali situaciju, ali i dalje je to dobro.

Photo: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL/PIXSELL

Što se tiče utakmice, Hrvatska je ponovno započela fantastično utakmicu. U 5. minuti Hrvatska je vodila 6-1, ali nakon toga Austrijanci su se uozbiljili. U 13. su Austrijanci došli na -2 (8-6), a nakon toga su došli i na 9-9. Goran Perkovac, za vrijeme prvog time-outa Hrvatske u utakmici, naglasio je svojim rukometašima da moraju pojačati obranu.

To su i napravili, ali Austrijanci su preko Webera i Bilyka nastavili disati za vratom našim rukometašima. Hrvatski navijači prodrmali su SAP Arenu i nosili reprezentativce. Prvo poluvrijeme je završilo 14-12 za Hrvatsku. Matej Mandić je uhvatio 7 od 19 lopti u prvom dijelu. Da je bilo više strpljenja, preciznosti i više koncentracije u obrani, prednost naših rukometaša nakon prvih 30 minuta bila bi i veća.

U drugom poluvremenu drama je u potpunosti preuzela utakmicu. U 39 minuti, nakon osam minuta igre u nastavku, Austrija je po prvi put povela – 18-17.

Photo: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL/PIXSELL

„Stojite preblizu, ne možete im ništa“, vikao je Goran Perkovac na time-outu.

U 41. minuti, Tin Lučin je promašio šut za +1. – pri 18-18. U 43. umjesto vodstva Hrvatske, Austrijanci su poveli opet – 18-19.

Hvala Bogu, nakon toga su naši zapeli jače i opet poveli. U 40. minuti, izjednačili smo na 19-19, a Ivić je potom skinuo Weberu loptu. Igralo se onda gol za gol, austrijska igra 7 na 6 radila nam je poteškoće. U 45., Šoštarić je zabio za 20-19, a u 47. Ivan Martinović je pogodio za 21-19.

Ključni trenutak dogodio se u periodu od 53. do 55., kad smo se na 26-24 obranili. Iako nismo zabili za +3 u sljedećem napadu, Austrijanci su pokušali igrom sedam na šest opet zabiti. Božović je izvana vratio Austriju na 26-25, ali onda je Klarica brzim golom, pa Mandić obranom u 55., Hrvatskom otvorili vrata raja.

U 55. smo neuspješno gurali loptu na crtu za +3, ali hvala Bogu, Manda je akrobatski skinuo loptu za ludnicu u SAP Areni. Manda je u toj situaciji dobio loptu u lice, Frimmel je napucao Mandića loptom u glavu i dobio dvije minute isključenja. To je Mandi bila deseta obrana, najbolnija, ali najvažnija i najslađa.

Photo: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL/PIXSELL

U 56., Filip Glavaš je zabio za 28-25. Jakov Božović je uzvratio i smanjio na dva razlike. 28-26. Tin Lučin je, potom, promašio šut umjesto da je produžio loptu na krilo. U 58., Austrija je smanjila na 28-27.

Tada je uslijedio najvažniji napad koji smo zeznuli, a Weber je, srećom, u kontri pao za izjednačenje 28-28. U 59. je Weber zabio za 28-28 s desnog krila. U posljednjem napadu, 30 sekundi prije kraja s igračem više, nismo uspjeli zabiti. Bilyk je sa sedam golova bio MVP utakmice. Šoštarić je zabio 6 u dresu Hrvatske, a Mandić je imao 10 obrana iz 32 pokušaja, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari