POVRATAK NA SNIJEG KRAJEM TRAVNJA

‘Bile je ovo stresna sezona’: Leona Popović se oglasila, neće morati na operaciju koljena

Foto: Facebook/Leona Popović

Sungerčanka Leona Popović, uz Zrinku Ljutić najbolja hrvatska skijašica, osvrnula se na svom službenom profilu na Facebooku na upravo završenu skijačku sezonu

U ukupnom poretku Svjetskog kupa u slalomu Leona je osvojila 15. mjesto što svakako nije pravi odraz njezine skijaške kvalitete. Sezonu prije, podjsetimo se, penjala se i na pobjedničko postolje i nagovijestila velike domete u slalomu. Leona je sjajno ušla i u ovu sezonu, ostvarila nekoliko zapaženih rezultatata no ozljede su ju onemogućile da pruži najbolje od sebe.

“Drago mi je da sam se izborila kroz sve prepreke i ono najvažnije da sam zdrava i da mogu dalje raditi ono što najviše volim. Pregledali smo koljeno više puta, dobili mišnjenja doktora sa svih strana i sada mogu sa sigurnošću reći da je koljeno stabilno i da je sve dobro. Uzet ću si vremena za odmor i oporavak, ali brzo ću se vratiti. Hvala svima na podršci, a posebnom mom timu i sponzorima.”, objavila je danas Leona na svojim profilima na društvenim mrežama.

Leona Popović se ozlijedila sredinom ovog mjeseca na završnici Svjetskog kupa u Saalbachu. U drugoj vožnji zadnjeg slaloma sezone izletjela je sa staze i ostala ležati u snijegu, držeći se za koljeno.

Foto: RTL

Srećom, nakon nekog vremena se pridignula i stala na noge. Potom je napravila pregled magnetskom rezonancom u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina i liječnik Igor Borić joj je dijagnosticirao parcijalnu rupturu prednjeg križnog ligamenta i istegnuće lateralnog kolateralnog ligamenta te koštanu kontuziju lijevog koljena.

Jedino pitanje koje je nakon toga ostalo u zraku bilo je hoće li trebati na operaciju ili ne. Nakon dva nova pregleda stigla je informacija da joj neće biti potrebna.

“Leona je napravila dva nova pregleda koljena, jedan kod prof. dr. Christiana Finka u klinici u austrijskom Innsbrucku, koji joj je operirao koljeno 2018. te drugi kod izv. prof. dr. sc. Damira Hudetza u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, službenoj liječničkoj ustanovi HSS-a. Na oba pregleda ustanovljeno je da je Leonino koljeno klinički stabilno te da joj nije potreban operativni zahvat i da će se ozljeda liječiti konzervativno”, objavio je Savez.

Pred Popović je pauza od četiri tjedna od snježnih aktivnosti. Povratak na snijeg dogodit će se krajem travnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari