SUPERSPORT HNL

Visoka pobjeda Rijeke kod Rudeša, bijeli ne posustaju u utrci za titulu prvaka

Pored toga, najbolja vijest s današnje utakmice je ona da je Marco Pašalić prekinuo golgeterski post pogotkom u 10. minuti čime je širom otvorio vrata pobjedi bijelih

RUDEŠ – RIJEKA 0:3 (0:1)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Utakmica 28. kola Supersport HNL. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Gledatelja: 1000.

Strijelci: 0:1 Pašalić (10), 0:2 Marić (53), 0:3 Selahi (56)

RUDEŠ: Ciban – Mrčela, Latković, Vukmanović, Petković (od 62′ Grezda), Magdinski, Brajković (od 46′ Špeljak), Mašala (od 46′ Topić), Pasariček (od 72′ Kuzmanić), Šehić, Pavlović

RIJEKA: Labrović, -Smolčić, Dilaver, Mitrović, Goda, Selahi (od 61′ Petrovič), Hodža (od 70′ Galešić), Pašalić, Fruk (od 61′ Bogojević), Janković (od 52′ Pjaca), Ivanović (od 52′ Marić)

Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Rudeš 3:0 u utakmici 28. kola SuperSport HNL-a. Rijeka je dobrom igrom u Kranjčevićevoj stigla do tri boda na otvaranju posljednjeg kruga prvenstva.

Ponekad je najteže dobiti one utakmice u kojima su bodovi ‘unaprijed upisani’, no to danas u Kranjčevićevoj nije vrijedilo za igrače Rijeke. Trener Sopić ove sezone ogromnim autoritetom i odličnim odnosnom s igračima zna itekako motivirati momčad i protiv uvjerljivo posljednje ekipe na tablici – sve kako unatoč važnosti utakmice i bodova ne bi ni slučajno došlo do nekog opuštanja u pristupu što onda vrlo lako i često može dovesti do rezultatskog posrtaja.

30.03.2024., Zagreb – 28. kolo SuperSport HNL: Rudes – Rijeka Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Rijeka se zato od prvog sučevog zvižduka u Kranjčevićevoj postavila autoritativno na travnjaku a pritisak na gol domaćih urodio je plodom vrlo rano zahvaljujući novoj majstoriji Marca Pašalića koji je napokon prekinuo višemjesečni golgeterski post.

Sve je počelo odličnom akcijom Rijeke: Smolčić se othrvao na desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ali ubačaj je blokiran. Nakon kornera, loptu je uzeo Pašalić, otvorio si prostor, a lopta je po njegovu udarcu po travi završila u mreži!

30.03.2024., Zagreb – 28. kolo SuperSport HNL: Rudes – Rijeka Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Rijeka je nastavila pritiskati, nizala (polu)šanse a trenutak za novinarske bilježnice bio je onaj u 34. minuti kada je Pašalić umalo ponovno pogodio i to – iz kornera!

Sve je počelo tako što je Pašalić prošao dva igrača i proigrao Smolčića čiji je ubačaj blokiran. Dosuđen je korner za Rijeku. Pašalić je ubacio ali uslijedio je samo novi korner za Rijeku. Uslijedio je novi ubačaj Pašalića a vratar Rudeša uz puno muke je odbio loptu u korner.

Odmah početkom drugog poluvremena u razmaku od samo nekoliko minuta zabili su snalažljivi Mirko Marić (pospremio ‘odbijanac’ u mrežu nakon što je – ponovno Pašalić! – loptom gađao stativu!) i Lindon Selahi pa je trener bijelih Sopić mogao mnogobrojnim zamjenama poslati na odmor svoje stožerne igrače.

Rijeka je susret rutinski privela kraju ostvarivši sve ciljeve iz današnje utakmice – i nova tri boda u utrci za naslov prvaka i ne pretjeranu ‘potrošnju’ za one stožerne igrače.

Bravo, idemo dalje, do kraja i – titule!

m
Standings provided by Sofascore

Tijek susreta

Rijeka je utakmicu otvorila udarcem Ivanovića (4′) s dvadesetak metara koji je otišao pored gola, a dvije minute kasnije napadač Rijeke primio je loptu u trku na desnoj strani, ušao u kazneni prostor, otvorio si prostor za udarac, ali pokušaj lijevom nogom otišao je daleko od gola.

Bijeli su poveli u 10. minuti. Nakon kornera, loptu je uzeo Pašalić, otvorio si prostor, a njegov prizeman udarac završio je mreži – 0:1. Marco je stigao do pogotka u bijelom dresu nakon 154 dana pauze.

Rijeka je mogla do drugog gola u 13. minuti. Fruk je oduzeo loptu, odigrao za Hodžu koji je proigrao Ivanovića. Napadač Rijeke našao se u odličnoj situaciji, ali udarac je otišao pored gola.

U 22. minuti Goda je ubacio, Ivanović pucao glavom, ali vratar Ciban nije imao težak zadatak.

Iako je Rijeka i dalje bila konkretnija, prva iduća opasnost stigla je u 34. minuti. Pašalić je ubacio iz kornera, lopta je zamalo prevarila vratara Rudeša koji ju je, uz dosta napora, izbio u korner.

Posljednju priliku u prvom dijelu Rijeka je imala u 39. minuti. Fruk je prenio loptu za Jankovića koji se sjurio po lijevoj strani i proigrao Selahija. Veznjak Rijeke primio je loptu na rubu kaznenog proatora, ali udarac nije bio dovoljno kvalitetan i vratar Rudeša uspio je ukrotiti loptu.

Rijeka nije mogla zamisliti bolje otvaranje drugog dijela. U 53. minuti Marić je odigrao za Hodžu koji je proslijedio za Pašalića. Uslijedio je udarac, lopta se odbila od stative, a Marić pospremio loptu u mrežu – 0:2.

Samo tri minute kasnije Fruk je izveo korner, Mitrović spustio loptu, natrčao je Selahi i potvrdio – 0:3.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari