BRAVO RIJEČANKE! Sinkro plivačice Primorje Aqua Marisa apsolutne prvakinje države

Za Primorje Aqua Maris nastupile su Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Katja Turković, Ani Jurković, Mia Soldatić, Petra Juranović, Elena Galović, Paola Poklepović i Matea Butorac

Plivačice Primorje Aqua Marisa su na Državnom juniorskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju održanog 25. i 26. ožujka 2017. u Rijeci na Bazenima Kantrida osvojile ukupno sve četiri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju te tako postale apsolutne prvakinje države u juniorskoj konkurenciji.

Slavlje riječke ekipe je tim veće što je uspjeh postignut izuzetno nadmoćno nad konkurencijom uz veliku bodovnu razliku, pogotovo u disciplini duet gdje su se plivačice Primorja Aqua Marisa popele na sva tri mjesta na postolju. Uz riječke sinkrice medalje su osvojile još i plivačice Zagrebačkog sinkro kluba, ukupno tri, a po jednu osvojenu medalju imaju plivačice Dolfine iz Splita i Mladosti iz Zagreba.

Na prvenstvu su nastupili svi hrvatski klubovi osim zagrebačkog Medveščaka.

Za Primorje Aqua Maris nastupile su Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Katja Turković, Ani Jurković, Mia Soldatić, Petra Juranović, Elena Galović, Paola Poklepović i Matea Butorac u disciplinama solo, duo, tim i kombinacija. Trenerica juniorske ekipe je Monica Marinelli.

U disciplini solo prvakinja države postala je Tea Mustać dok je drugo mjesto zauzela Matea Butorac kojoj je ovo bilo prvo juniorsko prvenstvo.

Najuspješnija disciplina za Primorjašice bila je duet u kojoj su Tea Mustać i Matea Butorac osvojile zlato, Magdalena Radovčić i Ani Jurković s rezervom Mijom Soldatić su osvojile srebro, a broncu su osvojile Petra Juranović i Katja Turković.

U disciplini tim i kombinirane rutine Riječanke su osvojile prva mjesta s velikom bodovnom razlikom od 12,9 odnosno 8,4 boda prednosti. Sa sve četiri osvojene zlatne medalje Tea Mustać je najuspješnija juniorka Republike Hrvatske ove sezone.

Veliki je ovo uspjeh za riječke plivačice nakon zapaženog nastupa prije dva tjedna u Parizu na jednom od natjecanja FINA svjetske serije i ostvarena su očekivanja njihove trenerice Monice Marinelli koja je po povratku iz Francuske i najavila osvajanje naslova državnih prvakinja.

Rezultati po disciplinama:

Solo

1. Tea Mustać (Primorje Aqua Maris) 142,6450
2. Matea Butorac (Primorje Aqua Maris) 141,1134
3. Dora Šćuric (Zagrebački sinkro klub) 126,5338

Duo
1. Tea Mustać, Matea Butorac (Primorje Aqua Maris) 141,8793
2. Ani Jurković, Magdalena Radovčić (Primorje Aqua Maris) 123,4817
r. Mia Soldatić
3. Petra Juranović, Katja Turković (Primorje Aqua Maris) 122,7471

Tim
1. Primorje Aqua Maris 129,9012
(Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Katja Turković, Ani Jurković, Mia Soldatić, Petra Juranović, Elena Galović, Paola Poklepović)
2. Zagrebački sinkro klub 117,0453
(Dora Šćuric, Lara Buhin, Lara Marasović, Virna Vranić, Jelena Tavčar, Iva Petković)
3. Mladost 102,0226
(Jana Samardžić, Ana Kolbas Kolundžić, Iva Trutina, Lea Perković)

Kombinacija
1. Primorje Aqua Maris 70,6331
(Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Katja Turković, Ani Jurković, Mia Soldatić, Petra Juranović, Elena Galović, Paola Poklepović)
2. Zagrebački sinkro klub 62,2668
(Dora Šćuric, Lara Buhin, Lara Marasović, Virna Vranić, Jelena Tavčar, Iva Petković, Petra Bolarić)
3. KSP Dolfina Split 61,4668
(Nina Vuco, Barbara Bašić, Korina Klarić, Dora Šegvić, Mladena Mamić, Nikolina Žižić, Karla Jonjić, Lucija Janačković, Leonarda Čupić)

Vrhovni sudac Prvenstva bila je Margareta Jakovac iz Zagreba, uz sudjelovanje sudaca iz Zagreba i Rijeke.

Državna prvenstva u sinkroniziranom plivanju nastavljaju se 22. travnja u Zagrebu prvenstvom za mlađe juniorke. Ova ekipa Primorja Aqua Marisa će nastupiti i na seniorskom državnom prvenstvu u Zagrebu 20. svibnja kada će im se pridružiti Rebecca Domika i Iva Matanović.

Zlatne juniorke će nastupiti i na tradicionalnom međunarodnom 17. Primorje synchro cupu koji će Klub Primorje Aqua Maris ove godine organizirati od 8. do 11. lipnja, a koji se održava dva tjedna prije Europskog prvenstva za juniorke u Beogradu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari