DANAS U MATULJIMA Hrvatska pikado elita na Masters turniru

Danas će se u dvorani OŠ Dr. Andrije Mohorovičića u Matuljima održati prvi HPS masters turnir u pikadu u novoj sezoni. Ovaj državni turnir u Matuljima okupit će elitu hrvatskog pikada koji kreću ‘u lov’ na bodove za Pojedinačno prvenstvo Hrvatske. Osim službenog dijela natjecanja, u protokolu turnira je i predstavljanje prošlogodišnje juniorske pikado reprezentacije u kojoj su igrala dva predstavnika naše županije, Dominik Grbac i Luka Jovanović!

Nakon uspješno održanog HPS Mastersa prošle godine, Hrvatski pikado savez i ove je sezone ukazao povjerenje Pikado savezu Primorsko-goranske županije u vidu suorganizacije još jednog državnog masters turnira koji će se održati danas, u subotu, u dvorani OŠ Dr.Andrije Mohorovičića u Matuljima. Suorganizatori ovog velikog turnira uz županijski savez su Općina Matulji, Zajednica sportskih udruga Općine Matulji te Pikado klub DM.

Elita hrvatskog pikada ponovo dolazi u Matulje, gdje će službeno započeti nova sezona pikada u Hrvatskoj. Da će konkurencija u Matuljima biti izrazito jaka potvrđuje i činjenica da je svoj dolazak u Matulje najavio je i trenutno najbolji hrvatski i svjetski igrač elektroničkog pikada, zagrepčanin Boris Krčmar. ‘Prošle je godine u Matuljima bilo odlično, stoga ne sumnjam da će se i ovog puta sve isto ponoviti – od dobre organizacije pa do druženja među pikadistima. Očekujem dobru igru i dobru zabavu.’ – rekao je Krčmar.

Rijeka svoje nade polaže u B ligu

Nakon što se ove sezone proširila druga županijska liga te su se odvojili županijski RiMaster turniri za B ligaše, Rijeka svoje nade po pitanju osvajanja odličja u Matuljima polaže u igrače B lige. U izrazito jakoj drugoj županijskoj ligi ove godine igraju vrsni mladi i perspektivni igrači kao npr. Alen Sliško, Paulo Maršanić, Siniša Laptošević, Danko Dukić i ostali, stoga je i razumljivo zbog čega se u Rijeci ove godine ‘favorizira’ upravo ta liga.

Okršaj bivših juniora u C ligi

Zanimljivo bi u Matuljima moglo biti i u C ligi, gdje će se ove godine natjecati prošlogodišnji juniori koji su nas osvojili odličnom igrom te još boljim sportskim ponašanjem koje ih krasi. U ovom slučaju izdvajamo dvojicu Luka, Jovanovića iz Lovrana te Lončarevića iz Splita čiji bi okršaj ako ih ždrijeb spoji mogao biti jedan od zanimljivijih na turniru. Podsjećamo, Lončarević je prošlogodišnji juniorski prvak Hrvatske te treći igrač Hrvatske u kategoriji C ligaša, dok je Jovanović briljirao u Poreču osvojivši s reprezentacijom srebro na svjetskom prvenstvu i broncu na europskom, a u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je svjetsku broncu i europsko srebro. (I.B.)

Službena satnica turnira:

10:00 – početak natjecanja disciplina Cricket (seniori i seniorke)
11:00 – juniori U-18 (501 SO)
13:00 – službeno otvaranje turnira
13:15 – predstavljanje juniorke reprezentacije i podjela odličja
13:30 – početak natjecanja – seniori 1.kategorija (501 DO), seniori 2.kategorija (501 MO), seniori 3.kategorija (501 SO), seniorke (501 MO)

Plakat
Plakat

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views