NAJBOLJI STRIJELAC HNL-A

Drmić: “Interes Hajduka? Gdje su bili kad mi nije bilo dobro? Rijeka je bila tu kada mi je bilo najteže. To ne bi svatko učinio”

21.11.2021., Rijeka, stadion Rujevica - Hrvatski Telekom Prva liga, 16. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk. Josip Drmic, Nikola Katic

Josip Drmić najbolji je strijelac HNL-a na polusezoni. Čak 14 puta pogodio je suparničku mrežu i zahvaljujući njegovoj formi klub se drži u borbi za naslov prvaka.

Iako mu sad u karijeri ide sjajno, donedavno je situacija bila daleko od idealne. Opisao je kako se snašao u Rijeci i što misli o interesu Hajduka u razgovoru za Sportske novosti.

“Gdje je Hajduk bio kad sam u Engleskoj ostao sam?”

“Interes Hajduka danas? Normalno je da te danas svi hoće, kada ti ide, kada si dobar. Ali gdje su svi bili kad mi nije bilo dobro? Kad sam u Engleskoj bio sam s mobitelom na stolu, kad sam bio skroz dolje? Rijeka je bila tu kada mi je bilo najteže, oni su pomislili na mene. To ne bi svatko učinio. Prihvatili su me doista kao da sam dio familije i tu podršku koju sam dobio jako cijenim. Danas, u ova vremena, to jako puno znači, malo ljudi bi tako nešto napravilo. Sve se danas gleda kroz interes i profit, a pomoći nekome – toga danas fali u ovom svijetu. Ja sam to dobio”, rekao je Drmić u razgovoru za Sportske novosti.

“Norwich me htio ugasiti. Sad ću ja ugasiti njih”

Drmić je još uvijek formalno igrač engleskog Norwicha. Ipak, od tamo ne vuče dobre uspomene i ne vidi povratak tamo kao izglednu opciju.

“Iskreno, u kontaktu sam s nekim igračima i team menadžerom tu i tamo, ostalo je sve na papiru, nema se tu što pričati previše. Maknuo sam se od tog kluba, želim se fokusirati samo na Rijeku. Kad je bila ta situacija gore, oni su mene doslovno ugasili, zato ću i ja sada njih”, dodao je Drmić.

“Mi smo tek na pola puta, to je još jedan proces, totalno si unutra, ali slažem se da su svake pripreme najvažnije za igrača. Ako to ne prođeš, zaboravi sezonu. Moramo raditi dosta individualno, baš kao i ekipa. Mogu se svi sada malo opustiti za blagdane, popiti nešto, ali uvijek ti u mislima mora biti da je odmor kratak, praktički za mjesec dana imamo prvenstvenu utakmicu”, kazao je o pauzi.

“Rijeka je na pravom putu”

Na kraju je prokomentirao i Rijekine šanse za naslov.

“Neke negativne stvari i kikseve moramo ponijeti sa sobom u glavi i na odmor i za nastavak sezone, ne smijemo to ponavljati. Ima tu i psihe. Međutim, ja bih to objasnio ovako – kada si lovac onda je lakše, kada si lovina onda sve postaje teže. Pogledajte Dinamo, svi kažu ‘oni su loši, padaju’, ali i dalje su na vrhu. I mi smo ove sezone došli u poziciju da smo lovina.

Kad analiziraš većinu utakmica ove polusezone, svatko ‘parkira autobus’ protiv nas ispred svog gola. Početkom sezone to nije bilo tako, danas se momčadi prilagođavaju našoj igri, što je naš veliki bonus. Moramo samo tako nastaviti. Bit će sve teže i teže, gledaju nas, analiziraju, dupliraju, ali to znači da smo na ispravnom putu”, zaključio je napadač švicarske reprezentacije za Sportske novosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari