EURO 2016: Nijemci lutrijom penala prvi put u povijesti uspjeli izbaciti Talijane!

Premda su Njemačka i Italija osvojile ukupno 12 svjetskih i europskih titula gledali smo slabu utakmicu s mnogo taktičkog nadmudrivanja i malo pravog nogometa.

https://www.youtube.com/watch?v=CFpClm9JRAw

Aktualni svjetski nogometni prvaci Nijemci izborili su plasman u polufinale Eura nakon što su u četvrtfinalnom ogledu u Bordeauxu pobijedili Italiju sa 6-5 boljim izvođenjem jedanaesteraca. Utakmica je nakon 120 minuta završila rezultatom 1-1.

Prvo poluvrijeme proteklo je u opreznoj igri, bez ozbiljnijih prigoda. Bilo je to najgore poluvrijeme na ovom Euru, po jedna poluprilika sa svake strane.
U 42. minuti traljavo je pucao Mueller, a minutu kasnije pokušaj Sturara sa 15 metara iskosa odbio se od njemačkog bloka u korner.

U nastavku ipak se nešto počelo događati. Prvu pravu priliku na utakmici vidjeli smo u 54. minuti, kada je Mueller pucao sa vrha kaznenog prostora, ali na gol-liniji spašava Florenzi.

Nijemci su poveli u 65. minuti. Vratar Neuer ispucao je loptu daleko na lijevo krilo do Gomeza, on uspijeva uposliti braniča Hectora, koji je dotrčao iz pozadine, i šalje povratnu loptu na sedam metara a Ozil pogađa za 1-0.

U 68. minuti Nijemci su mogli potvrditi prolaz u polufinale. Odlično dodavanje Ozila iza leđa talijanske obrane, Gomez je lukavo izbjegao zaleđe, pucao je petom sa pet metara, ali Buffon brani.

Talijani potpuno neočekivano dolaze do izjednačenja u 78. minuti iz penala. Na jedno neopasno visoko dodavanje Boateng starta neobjašnjivo, podignutih ruku, i naravno lopta ga pogađa u ruku, a sudac Kassai pokazuje na penal. Siguran realizator bio je stoper Bonucci.

Nakon toga opet pad tempa i utakmica je otišla u produžetke, koji također bili siromašni. U produžecima niti jedan sastav nije želio riskirati pa je pitanje pobjednika razriješeno izvođenjem jedanaesteraca. Na koncu više sreće imali su Nijemci koji su nakon devet serija pobijedili 6-5. ‘Elf’ je mogao i ranije zaključiti priču, kapetan Bastain Schweinsteiger je u petoj seriji imao ‘meč’ loptu no prebacio je gol.

Za Njemačku su zabili Toni Kroos, Julian Draxler, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Jerome Boateng i Jonas Hector, a za Italiju Lorenzo Insigne, Andrea Barzagli, Emanuele Giaccherini, Marco Parolo i Mattia de Siciglio. Kod ‘Azzurra’ je Simone Zaza prebacio vrata, Graziano Pelle je pucao pored gola, dok je Manuel Neuer obranio udarce Leonarda Bonuccija i Mattea Darmiana. Gianluigi Buffon obranio je Thomasu Mulleru, Mesuz Ozil je uzdrmao vratnicu, a Bastain Schweinsteiger prebacio gol.

Njemačka će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Francuske i Islanda koji je na rasporedu u nedjelju na stadionu Stade de France. Polufinalni ogled je na rasporedu 7. srpnja u Marseilleu, a drugom polufinalu u Lyonu 6. srpnja igrat će Portugal i Wales.

STRIJELCI: 1-0 Mesut Ozil (65), 1-1 Leonardo Bonucci (78-pen).

SUDAC: Viktor Kassai (Mađarska)

STADION: Matmut Atlantique

GLEDATELJA: 40.000

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari