EURO 2016.: Francuzi smrvili islandske snove i izborili veliki okršaj s Njemačkom u polufinalu

Senzacionalan put Islanda u njihovom debitantskom nastupu na Euru završio je u četvrtfinalu, a Francuzi nastavljaju prema svom cilju

Nogometaši Francuske posljednja su reprezentacija koja je izborila nastup u polufinalu Europskog prvenstva kojem su domaćini, i to nakon što su u nedjelju na rasprodanom Stade de Franceu svladali senzaciju Eura momčad Islanda sa uvjerljivih 5-2 (4-0).

https://www.youtube.com/watch?v=lnCXC67qhm0

Nakon što su u osmini finala izbacili Englesku, islandska bajka ipak je došla kraju, a njihove snove smrvili su Francuzi. Veliki favoriti dovršili su posao u prvom poluvremenu.

Prvi gol pao je u 12. minuti. Odlično dodavanje Matuidija iza leđa islandske obrane, Giroud je izbjegao zaleđe i sa 13 metara iskosa pogađa za 1-0.

U 20. minuti Francuzi vode 2-0. Griezmann je izveo korner, a Pogba glavom pogađa mrežu.

Pred kraj prvog poluvremena još dva gola Francuza. U 43. minuti lopta je kružila oko kaznenog prostora Islanđana, i na kraju ju je Payet sa 17 metara udarcem po zemlji poslao u donji lijevi kut.

A u 45. minuti jednostavna akcija u tri poteza po sredini terena i Francuzi idu na odmor s uvljerljivih 4-0, a strijelac je bio Griezmann prekrasnim lobom.

Island je jedinu prigodu u prvom poluvremenu imao u 25. minuti. Klasična akcija Islanđana, koju su izveli puno puta na ovom Euru, a upalila je i u osmini finala protiv Engleske. Dodavanje iz auta izveo je Gunnarsson, a Sigthórsson je glavom prebacio do Bodvarssona, koji sa osam metara u padu puca preko gola.

U nastavku Island ipak uspijeva zabiti, i to u 56. minuti. Sigurdsson je ubacio s desnog boka, a Sigthorsson u padu šalje loptu u mrežu.

No, Francuzi nakon samo tri minute odgovaraju novim pogotkom, i to iz prekida. Ubacio je Payet, a Giroud glavom pogađa za 5-1.

Francuzi su do kraja susreta imali još dobrih prigoda, i to iz kontranapada. U 64. minuti Gignac je upropastio kontru, a u 70. Payet.

No, zato su Islanđani u 84. minuti preko Bjarnasona došli do drugog pogotka.

Senzacionalan put Islanda u njihovom debitantskom nastupu na Euru završio je u četvrtfinalu, a Francuzi nastavljaju prema svom cilju, još jednom europskom trijumfu na domaćem terenu.

U polufinalu ih čeka aktualni svjetski prvak Njemačka, a taj je dvoboj na rasporedu u četvrtak, 7. srpnja (21 sat), na stadionu Velodrome u Marseilleu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari