SENZACIJA IZ DRAŽICA

Fantastičan uspjeh mlade Grobničanke Chiare (15) na EP u Moldaviji: Tri medalje u dizanju utega!

Foto: Hrvatski savez dizanja utega

Povijesni dan za hrvatsko dizanje utega!

Hrvatska predstavnica Chiara Reljac prva je Hrvatica u povijesti dizanja utega sa medaljom na velikom natjecanju poput Europskog prvenstva! Djevojka koja je ušla u povijest je Chiara Reljac (15) iz Kluba dizača utega Rječina 75 iz Dražica

U glavnom gradu Moldavije Chisinau se održava Europsko kadetsko prvenstvo u dizanju utega za muškarce i djevojke do 15 i 17 god. Chiara je u svojoj kategoriji do 59kg osvojila tri brončane medalje u disciplinama trzaj, izbačaj i biatlon.

Malo je nedostajalo i za srebro, ali Chiara je u svom posljednjem pokušaju propustila izbaciti 91kg. No 73kg u trzaju i 88kg u izbačaju i biatlonom od 161kg dovoljno je bilo za tri bronce i povijesni uspjeh.

Hrvatska osvojila medalju u ženskoj konkurenciji dizanja utega

To se nikada u povijesti nije dogodilo. Ni u samostalnoj nam domovini, ali niti jedna Hrvatica nije prije osvojila kolajnu u dizanju utega na najvećim natjecanjima ili nadmetanjima klase europskog prvenstva, pišu Sportske novosti Jutarnjeg lista čiji su novinari razgovarali s izbornikom naše dizačke reprezentacije Ensarom Musićem.

“Konkurencija ne da je bila jaka, nego prejaka. Prije natjecanja smo mi mislili da bi Chiara možda mogla do medalje, ali kad smo vidjeli konkurenciju… Međutim, Chiara nas je sve oduševila. Još smo malo i pod emocijama, prezadovoljni i sretni. Ovo je povijest. Za puno toga se zna u sportu reći povijesno, ali ovo doista jest tako”, kazao je izbornik Musić.

Chiara Reljac je očito prirodni talent, Koliko daleko ona može otići, gdje ju vidite dalje?

“To je sada teško reći jer ipak govorimo o djevojčici, vrlo mladoj djevojci. Sigurno da je nadarena, nema problema s radom. Ova medalja će joj pružiti dodatnu motivaciju. Vjerujem da će i kasnije, kako u kadetskoj, juniorskoj i daj Bože seniorskoj konkurenciji, biti jaka kandidatkinja. Moram pohvaliti njezinog trenera, Wilima Žagara, kao i oca joj Ervina koji je tu s nama. Oni su doista obavili vrhunski posao, a ja kao izbornik sam napravio najbolje što je bilo u mojoj domeni. Voditi, taktizirati i na kraju se poklopilo sjajno”, iz Kišinjeva će za Sportske novosti izbornik hrvatske reprezentacije u dizanju utega, Ensar Musić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari