VELIKI USPJEH

Video | Upoznajte Chiaru Reljac iz Jelenja: Hrvatskoj je donijela prve ženske medalje u dizanju utega

Hrvatska je dobila prvu medalju u dizanju utega u ženskoj kategoriji. Čak tri brončane medalje na Europskom prvenstvu u Moldaviji za mlađe uzraste osvojila je 15-ogodišnja Chiara Reljac iz Jelenja.

“Nisam uopće očekivala da ću doći do medalje. Po prijavama sam bila treća ali sve je to bilo na blizu, po par kilograma.”, kaže Chiara Reljac iz Kluba dizanja utega Rječina 75, Dražice.

Chiara se sinoć u Dražice vratila s odličjima u disciplinama trzaj, izbačaj i biatlon. Dojmovi se još nisu slegli.

Chiara trenira u Klubu dizanja utega Rječina 75 iz Dražica. Utege diže od svoje devete godine, a ljubav prema jednom od najstarijih olimpijskih sportova naslijedila je od oca Ervina.

Do vrhunskih rezultata nije lako doći, no Chiari koja je ujedno državna prvakinja u tri težinske kategorije ništa nije teško.

Da žene nisu slabiji spol potvrđuje i sve više njih koje dižu utege. U Hrvatskoj ih je 40-ak, a samo u klubu Rječina osam.

“Ono što treba istaći je da su one jako pouzdane i odgovorne, sa muškom populacijom zasada malo zaostajemo. Nadam se da ćemo neke prezentacije u školi napraviti i mušku populaciju više privući u teretanu.”, ističe trener Vilim Žagar.

Dok dečki odustaju, djevojke u Rječini idu naprijed. Ovo europsko postignuće tek je početak, nadamo se, vrlo uspješne Chiarine sportske karijere koju ove godine očekuje državno prvenstvo i Kup Hrvatske, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari