Fantastično! Filip Zubčić sjajan u Hinterstoderu, ponovno na postolju! Ispred njega samo Pinturault

Foto: Screenshot

Filip Zubčić odradio je sjajnu veleslalomsku utrku u Hinterstoderu!

Nakon pobjede u Japanu u prošloj utrci, u Hinterstoderu je na vrlo teškoj stazi završio na drugom mjestu odmah iza Alexisa Pinturaulta!

Filip Zubčić došao je na svoje! Potencijal koji nikada nije bio upitan pokazuje u najboljem svjetlu i treći put u 2020. godini stao je na pobjedničko postolje. Ranije je ostajao kratak, a onda je krenuo niz – 11. siječnja u Adelbodenu završio je na drugom mjestu, 22. veljače u Yuzawi Naebi stigla je prva pobjeda u Svjetskom kupu, a danas u Hinterstoderu još jednom je završio na drugoj poziciji.

Razlika koju je stvorio sjajni Alexis Pinturault u prvoj vožnji ipak je bila prevelika i Zubčić to nije uspio dostići. Prepolovio je zaostatak u odnosu na prvu vožnju, ali Pinturaultu je još uvijek ostalo 45 stotinki za pobjedu, drugu u Hinterstoderu ovog vikenda nakon što je slavio i u kombinaciji, piše Sportnet.

Zubčić je u drugu vožnju ušao s drugim vremenom nakon prve vožnje, bilo je jasno kako Francuz ima ogromnu prednost koju će teško ispustiti, ali na dosta neugodnoj stazi uvijek je postojala mogućnost pogreške stoga Filip nije gubio nadu. Svoj dio posla odradio je sjajno i svrgnuo s trona dotad vodećeg Henrika Kristoffersena s 27 stotinki prednosti.

Na stazu je izašao nakon njega i jedini preostali, Alexis Pinturault, odlično je krenuo, držao prednost nakon prvog prolaza da bi se nakon toga razlika počela smanjivati. Zubčić je bio brži u središnjem dijelu staze, ali razlika je ipak bila prevelika da bi je Pinturault bez nekih značajnijih pogrešaka i uz normalnu vožnju ispustio.

Norvežanin je do trećeg mjesta doskijao zahvaljujući dobroj drugoj vožnji i napretku od tri mjesta, a treba istaknuti i najboljeg u drugoj vožnji, Loica Meillarda koji je napredovao za čak 15 mjesta i doskijao do sedme pozicije, piše Sportnet.

U ukupnom poretku veleslaloma Zubčić i dalje drži treće mjesto, ali zaostatak za vodećim Kristoffersenom iznosi svega 26 bodova. Ništa nenadoknadivo, ne u ovakvoj Filipovoj formi.

Veleslalom, Hintersoder:

1. Alexis Pinturault (Francuska) 2:41.96
2. Filip Zubčić (Hrvatska) +0.45
3. Henrik Kristoffersen (Norveška) +0.72
4. Marco Odermatt (Švicarska) +0.90
5. Luca de Aliprandini (Italija) +1.21
6. Aleksander Aamodt Kilde (Norveška) +1.34
7. Loic Meillard (Švicarska) +1.60
8. Stefan Luitz (Njemačka) +1.67
9. Mathieu Faivre (Francuska) +1.69
9. Leif Kristian Nestvold-Haugen (Norveška) +1.69

Poredak u veleslalomu:

1. Henrik Kristoffersen (Norveška) 394
2. Alexis Pinturault (Francuska) 388
3. Filip Zubčić (Hrvatska) 368
4. Žan Kranjec (Slovenija) 364
5. Tommy Ford (SAD) 267

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:

1. Alexis Pinturault (Francuska) 1148
2. Aleksander Aamodt Kilde (Norveška) 1122
3. Henrik Kristoffersen (Norveška) 1041
4. Matthias Mayer (Austrija) 816
5. Vincent Kriechmayr (Austrija) 776

14. Filip Zubčić (Hrvatska) 475

Branimir Korać

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari