FANTASTIČNO! Hrvatski skijaš na postolju u utrci Svjetskog kupa!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Fenomenalni Filip Zubčić završio je utrku veleslaloma u kultnom Adelbodenu na drugom mjestu

Sjajne vijesti stigle su iz Adelbodena gdje je Filip Zubčić osvojio drugo mjesto u tamošnjoj utrci veleslaloma, javlja Sportnet.

Povijesni uspjeh napravio je Filip Zubčić. Odličnom prvom i fenomenalnom drugom vožnjom došao je do drugog mjesta na veleslalomu u Adelbodenu i tako se popeo na svoje prvo postolje u karijeri u Svjetskom skijaškom kupu!

Zubčić je nakon prve vožnje bio na sedmom mjestu, a petom drugom vožnjom ukupno je skočio na drugo mjesto s 29 stotinki zaostatka iza Žana Kranjeca. Treći je završio Francuz Victor Muffat-Jeandet koji je zaostao 64 stotinke, javlja Sportnet.

https://twitter.com/SkiingResults/status/1215989299600117761

U poretku veleslalomaša, Zubčić je trenutno na šestom mjestu sa 138 bodova dok se u ukupnom poretku nalazi na 26. poziciji.

Ovo je najbolji rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića. Drugi hrvatski predstavnik u današnjoj utrci Elias Kolega nije se uspio plasirati u drugu vožnju, prvu je završio na 48. mjestu.

U ukupnom poretku vodi Kristoffersen s 531 bodom, drugi je Kilde s 519 bodova, a treći Pinturault s 501 bodom. U ukupnom poretku skijaša Zubčić zauzima 26. mjesto sa 159 bodova.

Sutra u nedjelju u Adelbodenu skijaši voze slalom u kojem Hrvatska ima pet predstavnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari