(FOTOGALERIJA) Pobjeda Kauboja! Hrvatski rukometaši sjajno krenuli u EP – uvjerljivo savladana Crna Gora

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je nastup na Europskom prvenstvu pobjedom protiv Crne Gore 27:21. Dva različita lica Hrvatske u ovom susretu, dosta skromno i u grču u prvom dijelu, ali i puno bolje, rastrčano i angažirano u drugom dijelu.

EP 2020., Skupina A, 1. kolo, Graz
Suci: Arthur Brunner, Morad Salah (Švicarska)
Hrvatska – Crna Gora 27:21 (12:13)

Grafika: Sportnet.hr
Luka Cindrić Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija u prvom kolu skupine A Europskog prvenstva pobijedila je Crnu Goru. Kauboji su u Grazu upisali prve bodove i potvrdili dobar ulazak u natjecanje!

Hrvatska je dobro odradila posao na startu Europskog prvenstva, onaj početni grč nadamo se sada je iza hrvatskih reprezentativaca i da će u nastavku Prvenstva biti kao u drugom poluvremenu protiv Crnogoraca.

Bila je to klasična priča o dva potpuno različita poluvremena. U prvom je Hrvatska bila spora u napadu i nije pronalazila način kako otključati obranu Crnogoraca dok je hrvatska obrana bila onako, ništa posebno.

Ipak u drugom dijelu sve se promijenilo. Prvenstveno je podignuta razina igre u obrani gdje je Hrvatska potpuno zatvorila pristup svom golu, Crnogorci su se pokušavali ekspresno vratiti, ali bili su brzopleti i gubili lopte kao na traci. Završilo je 27:21 što je i realno s obzirom na viđeno u drugom dijelu, izvještava Sportnet.rtl.hr.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Marin Šipić. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Od početka stvari nisu išle idealnim tijekom. Crnogorci su se postavili kao što se i očekivalo čvrsto i agresivno, nitko nije popuštao i omogućio protivniku neko veće odvajanje. Po dva gola prednosti na svaku stranu bio je maksimum, a prvo poluvrijeme okončano je golom Marića koji je u posljednjim sekundama smanjio na 13:12.

Lino Červar. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Drugo poluvrijeme potpuno drugačija slika.

Golom vrlo dobrog Grbovića Crna Gora je zadnji put povela s 14:13 i nakon toga je krenula hrvatska serija. Stepančić, Mandić i dvaput Cindrić, Hrvatska je napravila 4:0 i preuzela vodstvo.

Najbliže što je Crna Gora nakon toga došla bilo je na minus dva, ali u završnih 15 minuta Hrvatska je podizala prednost, bila i na plus osam te odnijela veliku pobjedu.

Luka Cindrić sa sedam golova predvodio je Hrvatsku, a Grbović s istim brojem golova Crnu Goru.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Igor Karačić
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Zlatko Horvat. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stepančić. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Cindrić. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Cindrić, David Mandić. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari