1. GOL U RAVENNI: Riječki klinci pobijedili Bolognu, Sampdoriu… i još jednom sjajno predstavili Rijeku, Hrvatsku i riječki nogomet!

Škola nogometa 1. Gol (NK Grbci 2000) nastupila je na jednom od najjačih i najvećih europskih turnira za mlađe uzrasne kategorije

Na turniru u Ravenni nastupilo je 78 ekipa među kojima čak 14 momčadi od 20 talijanskih prvoligaša. Sudjelovali su i klubovi iz Turske, Rusije, Češke, Cipra, Grčke pa čak i dalekog – Japana!

Ovogodišnje 4. izdanje toga prestižnog turnira osvojila je Atalanta, a prijašnjih godina pobjednici su bili Juventus, Inter i Milan što samo po sebi govori o kvaliteti i jakosti turnira.

Škola nogometa 1. Gol ponovno je odlično predstavljala Rijeku, Hrvatsku i riječki nogomet. Tijekom natjecanja u svojoj grupi pobijedili su u svih pet utakmica s gol razlikom 19:1 (!). Na taj način plasirali su se na prvo mjesto tablice svoje grupe ispred Bologne (2:1) i Sampdorie (3:0)!

Nakon prvog kruga natjecanja između 32 ekipe koje su prošle u drugi krug natjecanja po broju bodova i gol-razlici Riječani su zauzeli visoko 4. mjesto!

No u šesnaestini finala ždrijeb ih je odveo u susret s Fair Play Messinom, podružnicom talijanskog prvoligaša Atalante. Nakon regularnog dijela utakmice  i rezultata 0:0, 1. gol je izgubio nakon izvođenja penala (2:3). Šteta, jer su dječaci iz Rijeke tijekom utakmice promašili nekoliko izglednih gol-prilika i bili daleko bolja momčad. Kasnije tijekom natjecanja, Fair Play Messina prošla je glatko još jedan krug turnira da bi naposlijetku ispali od Sparte Prag u 1/4 finala.

Ipak, i kada se zbroje svi rezultati, Škola nogometa 1. gol zauzela je 17. mjesto (između 78 momčadi!) ispred ekipa kao što su Lazio, Juventus, Torino, Bologna, Sampdoria, Genoa…

U Školi nogometa 1. gol uvijek uz nogomet pokušavaju spojiti i rad na razvoju socijalnih vještina igrača te opći psihofizički razvoj mladih koji su im povjereni – no ne zapostavljaju ni odličnu  zabavu! Tako su posjetili i jedan od najvećih zabavnih parkova u Italiji – Mirabilandiu – te proveli nezaboravan dan koji će dječaci dugo pamtiti…

Za Školu nogometa 1. gol nastupili su:

Niko Vučetić, Ian Benčić, Luka Mađovski, Franco Corelli, Kevin Hrvatin, Fran Knežević, Borna Panić, Fran Peček, Dorian Anušić, Lorenzo Travaglia, Lucas Precetti, Patrik Murica, Neo Pejić, Emanuel Kumarić i Ivano Bubnič.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari