Bijeli na korak do “Raja”: Nakon jednominutne ekstaze, gol iz gužve osujetio konačno slavlje

Foto: Riječanin/M. Levak

Nogometaši Rijeke remizirali su protiv Genta 1:1 i nakon poraza u prvom ogledu u Belgiji (1:2) okončali svoj nastup u Europskoj ligi. Puljić u 31. minuti zabio za prolaz u skupine Europske lige, Belgijci nažalost ekspresno izjednačili

RIJEKA – GENT 1:1 (1:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Uzvratna utakmica play-offa Europske lige. Sudac: Francois Letexier (Francuska). Gledatelja: 7.562

Stijelci: 1:0 Puljić (31), 1:1 (Plastun, 33)

RIJEKA: Prskalo – Raspopović, Župarić, Punčec, Tomečak – Lepinjica, Capan (Murić, 70) – Acosty, Halilović (Gorgon, 77), Lončar – Čolak (od 18′ Puljić)

GENT: Kaminski – Asare, Ngadeu, Plastun, Lustig – Kums (Castro-Montes, 78), Odjidja, Owusu, David – Jaremčuk, Depoitre (Kvilitaia, 80)

Utakmica dostojna skupina Europske lige odigrana je večeras na Rujevici! Rijeka je pružila u danim okolnostima vrlo dobru igru protiv favoriziranog belgijskog sastava i malo je nedsotajalo da bijeli iznenade ili barem odvedu utakmicu u produžetke.

Rijeka-Gent (Foto: Riječanin/M. Levak

Gent je na početku imao kontrolu nad loptom, ali Rijeka je odlično stajala je terenu. Doduše, gosti su mogli povesti već u drugoj minuti kada je Depoitre u dobroj situaciji u kaznenom prostoru Rijeke pucao pored gola.

U osmoj minuti Haliloviću se otvorila prilika na 16 metara, pokušao je podvaliti za Lončara, ali gostujući nogometaši osujetili su ideju i odnijeli loptu. Na drugoj strani (11′) Asare je odlično ušao iz drugog plana, ali nije dobro zahvatio loptu na ubačaj Lustiga.

Loše vijesti za Rijeku stigle su kada je u 18. minuti zamijenjen Antonio Čolak koji se dvije minute ranije ozlijedio nakon jednog duela.

 

U prekrasnoj atmosferi do kraja ispunjene Rujevice Bijeli su sredinom prvog poluvremena zabili (Puljić) za trenutak enormne ekstaze. Lončar je ubacio s lijeve strane, Acosty uspio sačuvati loptu na drugoj vratnici i gurnuti za Puljića koji nije pogriješio – 1:0!

Foto: Riječanin/M. Levak

No nažalost samo par minuta kasnije Belgijci su poravnali rezultat – gosti su kružili oko kaznenog prostora Rijeke a  iz gužve u šesnaestercu Rijeke branič Plastun je iz blizine “probio” Prskala!

 

Hrabri igrači Rijeke, iako šokirani ranim izlaskom Čolaka iz igre (15. minuta, ozljeda) odnosno brzim izjednačenjem gostiju nakon vodstva Bijelih, dali su sve od sebe kako bi pobijedili i ostvarili priželjkivani cilj, ulazak u skupine Euripske lige, no protiv sebe su imali iznimno jakog suparnika, fizički moćnog i raspoloženog za nadigravanje.

 

 

 

(FOTOGALERIJA) Ispunjene tribine i navijači u zanosu – Bijeli su večeras u susretu s Gentom imali sjajnu podršku navijača!

Gent je bio opasan i u 45. minuti. Nakon kornera Plastun je bio najviši, ali srećom u odličnoj prilici poslao je loptu iznad grede.

U drugom poluvremenu u igru su ušli i Murić i Gorgon, Rijeka je pokušala sve baciti u napad kako bi stigla do drugog gola vrijednog produžetaka.

Rijeka je drugo poluvrijeme otvorila udarcima Halilovića (46′) i Puljića (58′), dok na drugoj strani pokušaj Odjidja također nije pronašao put prema vratima (52′).

Lijepu priliku za udarac stvorio si je Halilović u 64. minuti kada je veznjak Bijelih odlično potegnuo s 25 metara, no lopta je otišla pored gola. U 72. Lončar je odlično ubacio, lopta je preletjela sve i prošla uz vratnicu! U 83. još jedna izgledna situacija za Rijeku, Murić je sjajno ubacio, lopta je preletjela sve i još jednom prošla uz samu  vratnicu….

Najveća prilika za ulazak u produžetak propuštena je u sudačkoj nadoknadi: nakon ubačaja Murića, lopta se odbila do Puljića koji je ostao sam na 15-ak metara, ali njegov udarac je otišao visoko iznad grede, prema pomoćnom terenu Kampa HNK Rijeke…

Iako Bijeli nisu ostvarili ulazak u grupnu fazu Europske lige, s Rujevice su ispraćeni aplauzom i skandiranjem navijača!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari