TEŠKA UTAKMICA

Bijeli se ispromašivali a Capan se ponovno “hrvao”. Gorica odnijela bodove s Rujevice!

Foto: Pixsell

Htijenja nije nedostajalo, ali Rijeka je većim dijelom utakmice napadala odveć stihijski dok je istodobno u obrani vladao “propuh”…

RIJEKA – GORICA 1:2 (0:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 31. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Gledatelja: 2071.

Strijelci: 0:1 Lovrić (12, 11-m), 0:2 Ndiaye (78), 1:2 Pires (83)

RIJEKA: Pandur, Tomečak (od 57′ Raspopović), Capan, Velkovski (od 65′ Murić), Escoval, Smolčić, Lepinjica (od 57′ Pavičić), Andrijašević, Lončar, Yatéké (od 46′ Pires), Čolak
GORICA: Kahlina, Muhammed, Jovičić, Steenvoorden, Hamad (od 67′ Babec), Suk, Špikić (od 46′ Dvorneković), Kalik, Krizmanić, Lovrić (od 82′ Mudrinski), Ndiaye

Nogometaši Rijeke poraženi su od Gorice 1:2 u utakmici 31. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Nakon ulaska u finale Kupa Hrvatske fine niti igre Riječana negdje su pogubljene, Bijeli kao da čekaju samo tu utakmicu finala Kupa koja im može donijeti jako puno, ali i odnijeti sve – ako u prvenstvu ne osiguraju poziciju koja jamči izlazak u Europu!

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Imali su lijepe, velike šanse Čolak, Andrijašević, Yateke… ali opsada gola gostiju nije dala rezultata, s ve do same završnice kada je već sve bilo kasno…

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

S druge strane, jedna nova nesmotrenost Capana već na početku utakmice, u 12. minuti, odnijela je – sve. Sudac Vučković opravdano je pokazao na bijelu točku za Goricu nakon ubačaja iz kuta i još jednog nesmotrenog poteza Capana koji je na nedozvoljen način povukao napadača gostujuće momčadi.

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Kristijan Lovrić je bio siguran s bijele točke, i Rijeka je u još jednoj utakmici imala nezahvalan zadatak stizati rano vodstvo suparnika.

Nije uspjelo. U 78. minuti Ndyiaye je okrenuo Escovala, sjurio se prema golu i poentirao.

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Riječani su smanjili vodstvo gostiju prekasno, u 84. minuti utakmice. Ubačaj je stigao s desne strane, Pires je smirio loptu na drugoj vratnici i poentirao za 1:2. Bio je to signal da Rijeka krene u napad, u 86. minuti udarac glavom Andrijaševića otišao je uz vratnicu. Ipak, na kraju unatoč napadima u završnici, Rijeka nije uspjela doći do boda.

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Rijeka je odlično otvorila utakmicu. U trećoj minuti Lončar je ubacio iz kuta, Andrijašević trznuo glavom. Lopta je otišla iznad grede, malo je nedostajalo da se zatrese mreža Gorice. Samo minutu kasnije Lončar je sjajno krenuo prema golu Gorice, ali udarac s 18 metara nije bio kvalitetan.

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Uslijedio je i udarac Tomečaka (5′), a onda je Gorica uspjela povezati redove i pomalo neočekivano doći do vodstva. Nakon ubačaja iz kuta uslijedilo je potezanje Capana i sudac Vučković pokazao je na bijelu točku u 12. minuti.

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Samo dvije minute kasnije Tomečak je ubacio s desne strane, lopta se odbila od Krizmanića, ali na kraju vratnica je spasila goste.

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Udarci Yatekea (19) na jednoj i Lovrića (22′) na drugoj strani nisu donijeli promjenu, kao ni akcija Tomečaka, Čolaka i Andrijaševića u 27. minuti.

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

I onda je stigla 30. minuta i pomalo nevjerojatan promašaj Rijeke. Yateke je sjajno proigrao Čolaka koji je izbio sam pred gol Gorice, zaobišao Kahlinu i promašio prazan gol!

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

U 40. minuti Rijeka je bila blizu gola nakon ubačaja Lončara iz kornera, ali pokušaj glavom Andrijaševića otišao je pored gola.

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Na kraju prvog dijela i Gorica je mogla do gola, Lovrić se našao u odličnoj poziciji na rubu kaznenog prostora, ali njegov udarac obranio je Pandur.

Rijeka je otvorila drugi dio odličnom kombinacijom Tomečaka i Piresa, Tomečak je pokušao ubaciti, na kraju korner za bijele.

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

U 54. minuti Gorica je mogla do drugog gola. Lovrić se sjurio u kazneni prostor i pucao, Escoval je uklizao i blokirao pokušaj.

U 65. minuti išla je duga lopta za Lovrića, obrana Rijeke ponovo je uhvaćena na spavanju. Velskovski ju je uspio izbiti i malo je nedostajalo da lopta završi u mreži Rijeke.

Photo: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

U 72. minuti Murić je proigrao Lončara koji je ubacio, ali pokušaj Andrijaševića je opet završio u bloku.

Pred Rijekom su nove dvije teške utakmice, Osijek i Dinamo, i samo trijumf u finalu Kupa Hrvatske može ovu sezonu Rijeke učiniti sezonom za pamćenje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari