KAO RIBE U VODI: Riječke sinkro plivačice osvojile čak 10 medalja u natjecanju svih hrvatskih klubova!

Plivačice svih uzrasta riječkog Kluba sinkroniziranog plivanja “Primorje Aqua Maris” ponovile su lanjski uspjeh i postale najuspješniji klub na ovogodišnjem Kupu slobodnih rutina, održanom 24. i 25. veljače ove godine u Zagrebu

Na bazenskom kompleksu Svetice u organizaciji Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja te Špoljarić sinkro kluba (ŠASK) iz Zagreba, nastupile su plivačice iz svih 7 hrvatskih klubova iz Rijeke, Siska, Zagreba i Splita.

 

Riječke su plivačice osvojile ukupno 10 medalja; 4 zlatne, 3 srebrne i 3 brončane te su s osvojenih 10 medalja daleko najuspješnije. Iza njih su plivačice zagrebačkog Medveščaka s osvojenih 7 medalja, slijede ŠASK iz Zagreba i Dolfina iz Splita s 4 te Zagrebački sinkro klub i Mladost, oba iz Zagreba, s osvojene 3 medalje.

TIM (mlađe juniorke) postolje-tim-c Primorje Aqua Maris 1 (Stojšić, Radetić, Glavačević, Fućak, Šebelja, Premuš, Kus, Bandera Urlich, r. Kosanović, r. Čop) – 65,0000 Mladost – 61,1333 ZSK – 59,5333

Po broju osvojenih prvih mjesta i zlatnih medalja su plivačice Primorje Aqua Marisa dijele prvo mjesto sa zagrebačkim Medveščakom, a zlato su osvojili još Zagrebački sinkro klub, dvije medalje, te ŠASK i Dolfina, po jedna zlatna medalja.

DUET (mlađe juniorke)
postolje-duo-c
Stojšić, Radetić (Primorje Aqua Maris) – 65,3333
Huljev, Šilobodec (Medveščak) – 64,8000
Glavačević, Fućak (Primorje Aqua Maris) – 60,5333

Primorjašice su ponovno pokazale svoju dominaciju u hrvatskom sinkro plivanju, što pokazuju i rezultati. Ono što posebno veseli jest činjenica da Primorje Aqua Maris nastupa uspješno u svim kategorijama što pokazuje kvalitetan i dobro organiziran rad sa svim uzrastima.

Plivačice su u Zagrebu vodile njihove trenerice Valeria Petrachina, Monica Lazarić, Jelena Garabiljević i Meri Drašković, a vrhovni sudac natjecanja bila je Mia Maček iz Rijeke, uz još dva suca iz našeg grada.

DUET (seniorke) postolje-duo-s Butorac, Radovčić, r. Juranović (Primorje Aqua Maris) – 68,1000 Cibenečki, Semren (ŠASK) – 64,3667

Nakon Kupa počinju Državna prvenstva. Prvo sljedeće na redu jest Državno prvenstvo za juniorke čiji domaćin će biti plivačice Mladosti na svom bazenu na Savi u Zagrebu, 24. i 25. ožujka ove godine.

Riječkim plivačicama želimo puno uspjeha na sljedećim natjecanjima!

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari