Kombinirana momčad Rijeke izgubila od Gorice, sve snage usmjerene na četvrtak i Aberdeen

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Gorica je Rijeci i dalje “crna mačka”, premda se utakmica možda mogla usmjeriti i u drugom pravcu da su iskorištene neke prilike Bijelih u prvom dijelu

GORICA – RIJEKA 2:0 (1:0)

VELIKA GORICA – Gradski stadion. Gledatelja: 2000. Sudac: Dario Bel (Osijek).

Strijelci: 1:0 Ndiaye (45′), 2:0 Suk (67′)

GORICA: Kahlina – Musa, Jovičić, Steenvoorden, Čabraja – Suk, Maslowski – Mathieu (od 52′ Dvorneković), Zwolinski (od 75′ Miya), Lovrić – Ndiaye.

RIJEKA: Prskalo – Raspopović, Escoval, Punčec, H. Smolčić – Lepinjica, Pavičić (od 60′ Lončar) – Murić (od 46′ Čolak), Iglesias, Bušnja – Acosty (od 73′ Kvržić).

Nogometaši Rijeke propustili su priliku uzeti bodove i u četvrtoj utakmici na startu prvenstva te preuzeti vrh prvenstvene ljestvice. Izgubili su na za njih vrućem terenu u kombiniranom sastavu. Igrači koji će iznijeti glavninu “posla” u četvrtak u Aberdeenu danas su odmarali.

Ukoliko Rijeka, što svi očekujemo, u četvrtak izbori plasman u play-off Europske lige, ovaj posrtaj brzo će pasti u zaborav.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ovo je bio četvrti uzastopni poraz Rijeke protiv Gorice, bijeli će tako nastaviti niz od 380 dana bez pobjede protiv Gorice. Rijeka je  veći dio prvog dijela izgledala kao bolja ekipa, ali…

Riječani su prvi gol primili u najnezgodnijem trenutku, u prvoj minuti sudačke nadoknade prvoga dijela. Zaspala je obrana Rijeke. Mathieu je ubacio u kazneni prostor, Ndiaye je primio loptu i lijepo pogodio iz okreta

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Bio je to kraj prvog poluvremena u kojem je Rijeka mogla ostvariti puno više. Otvaranje je donijelo jedno pravovremeno istrčavanje Prskala ispred Zwolinskog, te pokušaj napadača Gorice koji je od bloka Escovala u luku preletio vratara Rijeke i otišao u korner.

Rijeka je odgovorila u sedmoj minuti. Bušnja je bio najbrži na centru i odnio loptu, te se sjurio se prema golu. Ipak, u posljednjem trenutku Muhammed ga je sustigao i izbio loptu u korner

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Iz tog kornera uslijedila je velika prilika za Rijeku. Nakon kornera Escoval je pucao glavom, lopta se odbila do Smolčića koji je pucao iz okreta, ali udarac je prošao pored gola.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Gorica je odgovorila u devetoj minuti, Lovrić je potegnuo s 18 metara, a lopta je otišla uz vratnicu.

U 17. minuti Murić je izveo udarac iz kuta, lopta je prošla na drugu vratnicu, ali Escoval u padu nije uspio poentirati.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Domaćin je veliku priliku imao u 27. minuti. Ndiayje je povukao kontru tri na dva, odigrao na Zwolinskog koji je pokušao ubaciti u srce kaznenog prostora, ali Punčec je osujetio namjeru i spasio skoro siguran pogodak.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon pogotka u završnici prvog dijela, Rijeka se pokušala vratiti u igru odmah na otvaranju drugog poluvremena.

Rijeka je zaprijetila u 51. minuti. Iglesias se othrvao u duelu i donio loptu pred gol Gorice. Veznjak Rijeke gurnuo je za Čolaka koji se pokušao izboriti za prostor i udarac među šumom nogu. Napadač Rijeke uspio je na kraju pucati i lopta je prošla uz vratnicu!

I onda je stigla potvrda pobjede Gorice. U 67. minuti Dvornekovićev ubačaj odbio se od bloka i u visokom luku pa pred gol Rijeke. Obrana Rijeke nije dobro reagirala na jednu visoku loptu, Suk se imao vremena okrenuti i poentirati za 2:0.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari