GODINE ZA PAMĆENJE

Video | 10 GODINA, 6 TROFEJA: U nedjelju je točno 10 godina otkako je Damir Mišković postao predsjednik HNK Rijeka

22.05.2019., stadion Aldo Drosina, Pula - Utakmica finala hrvatskog nogometnog kupa, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U nedjelju je točno deset godina od kad je Damir Mišković postao predsjednik HNK Rijeka. Bijeli su u tom periodu osvojili naslov prvaka Hrvatske, četiri Kupa Hrvatske, Superkup, te ostvarili plasman u četiri skupine Europske lige.

Damir Mišković u nedjelju je slavi 57. rođendan, te ujedno jubilarnih deset godina na čelu Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka.

Sudbina je htjela da se poklope datumi, Damir Mišković 20. ožujka 2012. proslavio je 47. rođendan i ujedno službeno preuzeo mjesto predsjednika Rijeka na skupštini kluba održanoj na stadionu Kantrida.

Bio je to povijesni dan za HNK Rijeka, dan kad je krenuo riječki nogometni preporod. Vjerojatno ni najveći optimisti, ni najvatreniji navijači nisu mogli zamisliti što će se sve dogoditi u nadolazećem desetljeću.

Rijeka je i do tog trenutka baštinila bogatu nogometnu povijest ovjenčanu trofejima i s nekoliko povijesnih rezultata u europskim natjecanjima.

U idućih deset godina ostvareni su nevjerojatni uspjesi, naslov prvaka Hrvatske (2017.), četiri Kupa Hrvatske (2014., 2017., 2019., 2020.), Superkup Hrvatske (2014.), četiri plasmana u skupine Europske lige, playoff Lige prvaka, pobjede nad Milanom, Feyenoordom, Stuttgartom, do zadnje minute na Kantridi je strijepila Sevilla koja je kasnije iste sezone osvojila Europsku ligu.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Više od taksativnog nabrajanja velikih uspjeha, o proteklih deset godina govore sjajne scene slavlja nakon velikih uspjeha, od kojih u prvi plan iskaču trenuci nakon pobjede protiv Cibalije i povijesnog naslova prvaka, kao i scene na Korzu kad je naslov prvaka stigao iz Zagreba u Hrvatsku nakon posljednjeg prvenstvenog kola te sezone.

Mnogi će kao najemotivniji trenutak izdvojiti utakmicu protiv Stuttgarta i plasman u skupine Europske lige, trenutak za kojega nitko nije mogao zamisliti da će stići tako brzo. Remi 2:2 u Stuttgartu može stati uz bok najvećim riječkim pobjedama u povijesti.

Dvadeseti ožujak 2012. godine pokazao se tako sudbonosnim za Rijeku, ulaskom Social Sporta u klub sanirani su financijski dugovi, i krenulo je novo poglavlje u novijoj riječkoj nogometnoj povijesti!

– Cilj nam je u nekoliko godina stvoriti jaku Rijeku, među tri najbolja kluba u Hrvatskoj. Ako ne uspijemo u tri godine, uspjet ćemo kasnije! Budite strpljivi, trebat će vremena da se organiziramo na svim razinama i pronađemo prave ljude, rekao je Damir Mišković preuzevši ulogu predsjednika.

Nakon velikih uspjeha, u prosincu 2017. godine Damir Mišković preuzeo je HNK Rijeka s vizijom da nastavi istim uspješnim putem kojim je dotad kročio, te jamstvo da će riječki prvoligaš i u narednim sezonama ostati u samom vrhu hrvatskog nogometa.

Čovjek koji će uvijek ponuditi riječ ohrabrenja i nakon slabiji rezultata, koji cijeni rad i trud i koji je cijelog sebe uložio da stvori riječku nogometnu bajku.

Rijeka je nastavila jednakom snagom dalje, nakon 2017. godine bijeli su osvojili dva Kupa Hrvatske, te ostvarila plasman u skupine Europske lige svladavši Copenhagen u play-offu.

Rijeka je u skupini pobjedila AZ, remizirala s Real Sociedadom, a jedino je Napoli odnio puni plijen. Dojam je pokvarila pandemija koronavirusa, nažalost riječki navijači nisu mogli prisustvovati utakmicama protiv Napolija i AZ-a.

Predsjednik Rijeke s razlogom je ponosan na impresivno zdanje kampa na Rujevici koji prvoj ekipi pruža idealne uvjete za trening. Teško je nabrojati ljude iz stranih Saveza, posjetitelje ili samo izaslanike UEFA-e koji su u superlativima pričali o uvjetima koje Rujevica pruža.

Rijeka je nastavila sigurno ploviti uzburkanim nogometnim vodama i u 2020. godini koju je obilježila pandemija koronavirusa.

I deseta godina na čelu Rijeke također je uspješna, Rijeka je u Konferencijskoj ligi stigla do playoffa, ostvarila plasman u finale Kupa Hrvatske, te se bori za naslov prvaka.

I posljednja dva poraza neće poljuljati klub s Kvarnera koji je proteklih deset godina ostvario sjajne rezultate.

Deset godina proletjelo je brzo za sve koji vole klub s Kvarnera. Naša Rijeka plovi sigurno nogometnim vodama, na čelu s predsjednikom Damirom Miškovićem, a sve uz potporu obitelji, neumorne supruge Snježane, te kćeri Anne i Matee, koje su njegov glavni oslonac.

U videu pogledajte presjek uspješnih 10 godina kroz fotografije:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari