VAŽNA TRI BODA

NAPOKON! Velika pobjeda Rijeke, i to nad “najdražim suparnikom” – Dinamom!

Rijeka se u pravo  trenutku vratila pobjedama – nakon tri uzastopna poraza, na Rujevici je večeras pao prvak – Dinamo!

RIJEKA – DINAMO 2:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 33. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Gledatelj: 2687.

Strijelci: 1:0 Gvardiol (3, autogol), 2:0 Čolak (52)

RIJEKA: Pandur, Raspopović, Escoval, Velkovski, Smolčić (od 82′ Čeliković), Braut, Halilović, Lončar (od 82′ Lepinjica), Pavičić, Andrijašević (od 85′ Gorgon), Čolak
DINAMO: Livaković, Ademi, Gojak (od 62′ Majer), Moubandje, Ćuže, Theophile, Gvardiol, Hrvoj (od 46′ Kadzior), Franjić (od 72′ Ivanušec), Kulenović, Oršić

Napokon!

Velika pobjeda Rijeke, i to nad “najdražim suparnikom” – Dinamom! Nakon dva remija i tri uzastopna poraza u posljednjih pet utakmica, nad Rujevicu su se unatoč ljetnim vrućinama nadvili crni oblaci.

Stvar je zapravo vrlo jednostavna i možda bi se mogla sažeti u jednoj rečenici – Čolak i kolege mu napadači su u nekoliko prethodnih utakmica “presušili”, ostali bez baruta, a čim je Čolak “proradio”, uz pomoć Andrijaševića, Lončara i drugih suigrača, stigla je i pobjeda!

Utakmica je za Bijele počela na najbolji mogući način – već u 2. minuti Rijeka je stigla pred gol Dinama, Andrijašević je gurnuo za Čolaka, Gvardiol je probao izbiti i zatresao je vlastitu mrežu!

U pravo vrijeme, odmah na početku drugog poluvremena, Rijeka je zabila i drugi gol. U 52. minuti Escoval je povukao kontru i donio loptu Andrijaševiću koji je jednim potezom izbacio obranu Dinama i asistirao Čolaku koji je sjajno poentirao!

Unatoč tome što će neki reći da je suparnik bio demotiviran jer je već odavno osvojio naslov prvaka, ovakvim ocjenama nema mjesta – Dinamo je Dinamo, i njegova “kombinirana” momčad večeras je vrvjela sjajnim reprezentativcima nekoliko zemalja – od Livakovića i Oršića do Ademija i Gojaka!

Rijeka je sjajno krenula u utakmicu, no Dinamo se u igru mogao vratiti već u šestoj minuti. Ćuže je lijepo proigrao Kulenovića koji je izbio pred Pandura, ali nije bio precizan.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Uslijedio je period u kojem je Dinamo imao posjed lopte, ali bez izraženijih prilika.

U 35. minuti Haliloviću se otvorila prilika za udarac na 16 metara, ali lopta je otišla daleko od gola.

Na drugoj strani, samo dvije minute kasnije, Ćuže je prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i ubacio. Oršić je pucao, a Pandur odlično obranio.

Rijeka je u završnici u nekoliko navrata stigla pred gol Dinama, ali bez ozbiljnijeg udarca.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na drugoj strani, u 43. minuti, Moubandje je lijepo ubacio, Ademi je bio najviši, ali udarac glavom bio je neprecizan.

U samoj završnici Ćuže je pucao nakon ubačaja, Pandur je ponovo bio na mjestu.

Dinamo je i na otvaranju imao posjed lopte, ali Rijeka je u 52. minuti stigla do gola.

Pavičić je osvojio jednu loptu na polovici Rijeke, a Escoval je povukao kontru i u završnici odigrao za Andrijaševića.

Andrijašević je sjajno gurnuo za Čolaka koji je poenitrao – 2:0.

Rijeka je mogla do novog gola u 62. minuti. Čolak je okrenuo čuvara u kaznenom prostoru i ubacio, Lončar je s pet metara pucao, a Livaković iščupao loptu!

U 67. minuti Halilović je odlično pucao s ruba kaznenog prostora, ali Livaković je dobro reagirao.

Dinamo je imao svoje prilike u nastavku utakmice, ali u konačnici Rijeka je stigla do pobjede i važna tri boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari