NOVI RUKOMETNI DRAGULJ Mlada Riječanka iz ŽRK Zamet ostvarila transfer u inozemstvo

Uvijek volimo izvještavati o tome kako je neki mladi sportaš iz našega grada i regije ostvario neki zapaženi rezultat ili podvig. Ovoga puta se radi o rukometnom transferu mlade Riječanke iz ŽRK Zamet u inozemstvo.

Sara Krizmanić, 18-godišnja rukometašica Zameta, ostvarila je transfer iz 2. Hrvatske rukometne lige u Austriju!

Nakon što je u mlađim selekcijama kluba pokazivala zavidan talenat i volju za radom, Sara je ubrzo postala i reprezentativka Hrvatske u mlađim kategorijama. Nije puno vremena trebalo proći kako bi njezine igre bile zapažene u inozemstvu gdje je koncentrirana veća kvaliteta ali gdje je i financijska situacija u sportu puno povoljnija.

Nakon ponuda iz Italije, Portugala, Švedske i Farskih otoka, stigla je i ona rukometnog prvoligaša HIB Handball iz Graza koju ju je prvotno uzeo na probu, da bi nakon nekoliko treninga ponudili ugovor i stvar je bila zaključena.

–  Jako sam zadovoljna što sam uspjela ostvariti ovaj transfer. Ovo je također dosta mlada ekipa i neće mi biti teško prilagoditi se. Uspjela sam čak i prošetati kako bi upoznala grad, te sa te strane mogu reći da sam oduševljena, kazala je mlada Riječanka.

Sara će sa HIB Handballom igrati prvi rang austrijskog rukometa, a zasigurno joj apetiti ne staju na tome.

–  Smatram da je ovo jedna jako dobra stepenica za dalje. Sada je sve na meni, da se dokažem prvo na treninzima, a zatim i na utakmicama, pa da pokažem što znam i mogu. Moram se jako puno zahvaliti i mojem klubu Zametu u kojemu sam provela predivnih 11 godina, svih trenerima i curama iz ekipe puno hvala što su bili potpora te im želim puno uspjeha u pokušaju povratka u 1. HRL, rekla je Sara Krizmanić.

Rijeka je oduvijek bila pravi rasadnik talenata kada je u pitanju rukomet pa smo zbog toga sigurni da Sara neće biti iznimka u budućnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari