POBJEDA RIJEKE! Bijeli sezonu na Rujevici zaključili vrijednim trobodom

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Posljednja ovosezonska utakmica HNK Rijeke na domaćem terenu igrala se u otežanim uvjetima, pod na trenutke snažnom kišom i neugodnim vjetrom, no Bijeli su izgarali od želje za pobjedom

RIJEKA – LOKOMOTIVA 1:0 (1:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 35. kola Hrvatski telekom Prve lige. Sudac: Igor Pajač (Zelina). Gledatelja: 3068.

Strijelac: 1:0 (Murić (36)

RIJEKA: Sluga – Kvržić, Župarić, Punčec, Tomečak – Capan, Lončar – Murić (Bušnja, 73), Halilović, Acosty (Mamić, 82) – Puljić (Čolak, 76)

LOKOMOTIVA: Grbić – Hujber, Majstorović, Kolinger, Lecjaks, Đurasek, Drožđek, Ivanušec, Mlinar, Radonjić, Uzuni

Nogometaši Rijeke pobijedili su Lokomotivu 1:0 u 35. kolu Hrvatski telekom Prve lige, posljednjoj domaćoj utakmici ove sezone. Rijeka je na oproštaju od Rujevice, a uoči velikog derbija, finala Kupa Hrvatske protiv Dinama u srijedu u Puli, potvrdila na domaćem travnjaku drugo mjesto.

Najzanimljiviji trenutak prvog dijela utakmice dogodio se u 36. minuti kada su nogometaši Rijeke, nakon niza neuspješnih pokušaja, napokon “pomaknuli” nulu s rezultata na semaforu. Lončar se izborio za loptu u kaznenom prostoru i nekako je uspio proslijediti do Murića koji lijepo pogađa mrežu Grbića.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

I Riječani i gosti počeli su utakmicu u nešto laganijem tempu, ali kako je utakmica odmicala gledali smo sve življi ogled što je kulminiralo u drugom poluvremenu kada su se napadi i šanse za obje momčadi nizale kao u “run & gun” ogledu.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Otvaranje utakmice nije donijelo ništa vrijedno spomena, udarac Uzunija glavom u šestoj minuti, te udarac Hujbera (9′) nisu predstavljali opasnost.

Na drugoj strani Murić je probudio tribine u 20. minuti snažnim udarcem s 25 metara, koji je otišao iznad grede.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Samo dvije minute kasnije Puljić je ubacio, lopta se odbila od braniča i u visokom luku padala je pred gol Lokomotive. Malo je nedostajalo da Lončar dođe do lopte, ali vratar Grbić pokupio je loptu.

U 22. minuti Acosty je srušen na rubu kaznenog prostora, ali prizeman udarac Puljića iz slobodnog udarca završio je u živom zidu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U 30. minuti Murić je izveo slobodan udarac, odigravši prizemnu loptu na Puljića na rubu kaznenog prostora. Napadač Rijeke se našao u dobroj prilici, ali udarac je završio u bloku.

Samo dvije minute kasnije Murićev udarac završio je u bloku, ali sve je to bila najava 36. minute.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U vrlo živom drugom dijelu utakmice Lokomotiva se pokazala izrazito kompetitivnim suparnikom raspoloženim za nadigravanje. Jedan od najboljih igrača Rijeke večeras je bio vratar Simon Sluga, a u nekoliko dobro odigranih polukontri Acosty je imao priliku riješiti utakmicu. Međutim, u nekim situacijama bio je i malo sebičan, odlučivši se na udarce prema vratima gostiju od kojih niti jedan nije bio posebno – ili dovoljno – precizan.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Na drugoj strani Lokomotiva je zaprijetila tek u 67. minuti, udarac Ivanušeca s 15 metara otišao je pored gola, a isti ishod bio je dvije minute kada je Drožđek pokušao udarcem glavom. U 72. minuti Drožđek se našao u dobroj poziciji na lijevoj strani kaznenog prostora, a Sluga je obranio snažan udarac.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U 83. minuti Radonjić je donio loptu u kazneni prostor i odigrao za Drožđeka koji je ostao sam, ali udarac je otišao pored gola.

U izostanku drugog gola Bijelih navijači Rijeke strepili su za konačni ishod susreta sve do samoga kraja utakmice, posebno u 86 minuti i slobodnog udarca za goste sa 17 metara.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U trećoj minuti sudačke nadoknade, nakon kornera, Radonjić je pucao iz okreta, ali greda je spasila Rijeku. Na sreću Bijelih,  rezultat se više nije mijenjao…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari