Pobjeda Rijeke na krilima razigranih napadača “s vicem” u igri!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Možda više i od pobjede i nova tri boda koje su donijeli prvenstveno velika želja i borbenost Bijelih veseli nas nekoliko duhovitih napadačkih akcija koje nagovještavaju ogromne napadačke potencijale ekipe kojoj su na kupi sjedili i – pazite sad – Puljić, Acosty i Bojinov!

RIJEKA – LOKOMOTIVA 3:1 (1:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Utakmica 24. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja: 4.254. Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Strijelci: Heber (23), Majstorović (40), Čolak (76), Kvržić (90+1)

RIJEKA: Sluga – Žuta, Punčec, Escoval, Leovac – Bradarić (Bradarić, Capan, 90+1), Grahovac – Črnic (Kvržić, 56), Pavičić, Heber (Puljić, 83) – Čolak

LOKOMOTIVA: Šemper – Barić, Majstorović, Kolinger, Musa, Šunjić, Knežević, Havojić, Majer, Ivanušec, Krstanović (Radonjić, 73)

Napokon sunčan i za ovo doba godine topao dan, podosta gledatelja na Rujevici i igrači Rijeke gladni nogometa – prisilno su pauzirali tjedan dana bez utakmice zbog prošlonedjeljne odgode derbija s Dinamom (led i bura bili su jači od želje za pobjedom!).

Svi preduvjeti za dobru igru i zanimljivu utakmicu bili su tu a i igrači jedne i druge momčadi nisu je propustili!

Matic Crnic, Bojan Knezevic Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prvo poluvrijeme za nogometne sladokusce – tukli su Bijeli iz svih oružja i iz svih pozicija, silno aktivna je bila desna strana Rijekinog napada s „prekomandiranim“ Zutom na desnom boku (lijevo je zaigrao povratnik Leovac) i Maticom Črnicom koji je napokon počeo jednu prvenstvenu utakmicu u prvih 11.

Leonard Zuta, Luka Ivanusec, Matic Crnic Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Leovcu treba utakmica u nogama da bude opet onaj Leovac kojeg znamo, no s Heberom na lijevoj strani dobro se nadopunjavao i slagao, dok su sredinu terena kontrolirali Bradarić, Grahovac – koji je sve bolji – te raznovrsni Pavičić.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prvu priliku imali su gosti: u 3, minuti Ivanšuec je prošao pored Punčeca, obrana Rijeke nije dobro reagirala, ali udarac nogometaša Lokomotive s 15 metara otišao je pored gola.

U 7, minuti zaprijetio Črnic, u 12. Čolak iz sredine šesnaesterca nije bio precizan, u 14, Heber lijeo tuče s tridesetak metara, u 22, ponovno prijeti Heber, ovog puta s desne strane unutar 16 metara ali Šemper brani.

U ranoj fazi utakmice i dvije sumnjive situacije: kontakt Esocvala i Muse odnosno Čolaka i Majera u kaznenom prostoru Lokomotive sudac Goran Gabrilo nije okarakterizirao kao najstrožu kaznu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U prvih pola sata vidjeli smo više napada Bijelih s puno duhovitih kombinacija i vica u igri, u čemu je prednjačio Čolak koji nipošto nije samo „razarač u napadu“ kako su ga neki opisivali – ima tu naravno puno obavljenog „prljavog posla“ i nošenja suparničke obrane „na leđima“, ali isto tako i itekako finih dodira lopte, lukavih „podvaljivanja“ i guranja suigrača u matne pozicije.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Upravo je Čolak među najzaslužnijima za vodstvo Rijeke u 23, minuti: Grahovac je izveo korner s desne strane, Čolak je lukavo udarcem glavom proslijedio loptu do Hebera koji je također udarcem po lopti glavom lijepo pogodio nezaštićeni dio mreže Adriana Šempera.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nažalost, pet minuta prije kraja prvog dijela utakmice izjednačenje iz jedne vrlo slične situacije – nakon kornera za Lokomotivu lopta je nakon dodira nekoga od igrača došla do usamljenog Majstorovića koji s nekih dvanaestak metara udarcem nogom zakucava loptu u mrežu pored nemoćnog Sluge.

Lokomotiva je mogla i prije izjednačiti – u 30, minuti brza kontra gostiju, Havojić je ubacio a Krstanović je uspio pucati prije sudara sa Slugom. Nasreću Bijelih, lopta je otišla pored gola.

Ohrabreni izjednačenjem, igrači Lokomotive u drugi dio utakmice ušli su sa željom da se nametnu na terenu ili barem budu ravnopravni u igri, što dobrim dijelom prvog poluvremena nisu bili. U 55, minuti lijepu priliku iz slobodnog udarca s nekih 18 metara po sredini vratiju ima Lovro Majer no po njegovu udarcu lopta završava u živom zidu. U nastavku akcije Krstanović je primio loptu u dobroj situaciji na rubu kaznenog prostora, ali Sluga je „ušao u udarac“ i spasio gol Rijeke.

Rijeka zaprijetila u 61. i 63. minuti, ali udarac Zute s 18 odnosno Kvržića s dvadeset metara otišli su daleko od gola.  U 69. minuti Pavičić je izbacio Hebera na lijevoj strani, ali udara Hebera prošao je uz vratnicu. Tri minute kasnije Grahovac je ubacio iz slobodnog udarca, Heber trznuo glavom, ali lopta je išla u ruke Šempera.

U 76, minuti siloviti i okomiti Čolak nagradio je sam sebe za požrtvovnu igru kao i sve navijače Rijeke sjajnim zgoditkom. Heber je sjajno gurnuo loptu u prostor za Čolaka koji je rasparao mrežu iza Šempera!

U sudačkoj nadoknadi pobjedu je nakon lijepe kombinacije potvrdio Zoran Kvržić. Uslijedio je uobičajeni pozdrav Armade i igrača, vatromet i prizivanje pobjede nad Dinamom sljedeće srijede na Rujevici.

Nagrađeni su tako silan trud i želja Bijelih, upisana su tri važna boda!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari