KUP HRVATSKE

POBJEDA RIJEKE U OSIJEKU! Murić i Nevistić odveli “probuđenu” Rijeku u polufinale Kupa Hrvatske!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Robert Murić s dvama pogocima a Ivan Nevistić obranama jedanaesterca i još nekoliko “zicera” odveli su hrabru Rijeku do pobjede na “vrućem” terenu u Osijeku!

OSIJEK – RIJEKA 1:2 (1:1)

OSIJEK – Stadion Gradski vrt. Utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Bez gledatelja.

Strijelci: 0:1 Murić (7), 1:1 Škorić (14), 1:2 (Murić, 71, 11m)

OSIJEK: Ivušić – Miloš (od 46′ Igor Silva), Škorić, D. Lončar, Jurčević, Žaper, Jugović (od 74′ Santini), Kleinhesler (od 82′ Pilj), Bohar (od 63′ Bočkaj), Mierez, Erceg (od 63′ Gyurcso).

RIJEKA: Nevistić – Tomečak, Galović, Capan, Vukčević (Štefulj, 77), Čerin, Lončar, Murić (Mudražija, 77), Menalo, Andrijašević, Drmić (Kulenović, 85).

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Nogometaši Rijeke pobijedili su Osijek 2:1 na gostovanju u Gradskom vrtu izborivši plasman u polufinale Kupa Hrvatske. Rijeka je ostala u utrci da treći put zaredom osvoji Rabuzinovo sunce!

Osijek je u naletu, bio je favorit i u ovom susretu – pogotovo nakon smjene na kormilu Rijeke zbog loših nastupa bijelih u veljači – no bijeli su pod vodstvom novog trenera Gorana Tomića pronašli neku novu unutarnju snagu! Bijeli su zbili redove i požrtvovnim nastupom na neugodnom terenu u Osijeku došli do pobjede vrijedne ulaska u polufinale Kupa Hrvatske, natjecanja kojeg su osvojili u dvije posljednje sezone!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Pobijedila je, kao i uvijek, momčad – ali treba istaknuti Roberta Murića i Ivana Nevistića kao junake ovog susreta! Prvi je dva puta “probio” vratara domaćih Ivušića, drugi je spašavao u matnim situacijama za domaće.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Rijeka je povela već u 7. minuti susreta! Bila je to brza kontra Rijeke, Andrijašević je vukao akciju i odigrao za Murića koji je naciljao i potegnuo sa 16 metara. Ivušić je samo pogledom mogao ispratiti loptu! Bio je to još jedan “eurogol” Roberta Murića koji je Rijekin specijalist za pogotke koje ćemo pamtiti!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je izjednačio brzo, nakon samo sedam minuta. Nakon kornera najviši je u skoku bio Mile Škorić i silovito glavom udario po lopti koja je iznenadila Nevistića i odsjela u mreži!

Rijeka je dobro osujetila namjere Osijeka i bila je konstantna opasnost za zadnju liniju domaćina. U 20. minuti je tako Lončar izbacio Murića čiji je ubačaj očistila obrana Osijeka, dok je Andrijašević u 27. minuti pokušao gurnuti loptu u prostor za Murića koji je utrčavao sam iz drugog plana, ali lopta je završila u rukama Ivušića.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je blizu gola bio u 32. minuti. Bohar je odigrao za Miereza koji je odnio loptu ispred Galovića i ostao sam pred golom, ali Nevistić je izašao s gola i sjajno obranio.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

I onda novi šok za bijele. Aut na strani domaćina za Rijeku pretvorio se u kontru Osijeka. Kleinheisler si je otvorio poziciju i pogodio Vukčevića u ruku – kazneni udarac za Osijek.

Mierez je izveo penal, Nevistić pročitao i obranio!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek je bolje otvorio drugi dio. Nakon kornera u 48. minuti, Škorić je dobio skok, Lončar je zatim pucao, a Galović izbio loptu s crte. U nastavku akcije Nevistić je sjajno obranio udarac Bohara, ali pomoćni sudac već je označio zaleđe.

Rijeka je prijetila u 59. minuti Vukčević je ubacio, Drmić sjajno pucao glavom, a Ivušić lijepom paradom sačuvao mrežu.

U 67. minuti Drmić je sjajno podvalio za Lončara koji je gađao bliži kut, ali Ivušić je odlično reagirao.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Pobjedu Rijeci donio je Robert Murić u 71 . minuti. Nakon kornera lopta je pogodila u ruku Jurčevića. Strukan nije odmah dosudio kazneni udarac, ali nakon intervencije VAR-a, dosudio je penal za Rijeku! Nakon što Andrijašević nije zabio s 11 metara prije četiri dana u Jadranskom derbiju na Rujevici, loptu je uzeo Murić. Pričekao je Ivušića “na krivoj nozi” i lagano zabio u kut!

U 78. minuti Škorić je izgubio loptu, a Andrijašević povukao kontru. Iako je Menalo dolazio s lijeve strane, Andrijašević se odlučio na udarac, Ivušić je bio spreman.

Iako je Osijek pritiskao, Rijeka je vrebala iz kontre. U 82. minuti Drmić je donio loptu po desnoj strani i odigrao za Čerina koji je bio neprecizan sa 16 metara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari